17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne doğru

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne doğru

Bu yıl 14 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin tanıtım toplantısı yapıldı- Festival Yürütme Kurulu Başkanı Yağcı: - "Bu yıl beste yarışmasını 'Mersin Kelebeklerine Ezgi Arıyor' sloganıyla kelebek habitatı açısından dünyanın sayılı

MERSİN (AA) - Mersin'de bu yıl 17'ncisi 14 Nisan-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali, yurt içi ve dışından çok sayıda sanatçı ve koroyu ağırlayacak.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Mersin Hilton SA'da düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, festivali bir kez daha düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ni herkesin desteğiyle bugünlere getirdiklerini aktaran Yağcı, şöyle devam etti:

"Dünya ve ülkemizden birbirinden değerli sanatçılar bu yıl da programda yerini alacak. Festival kapsamında beste yarışması ve Nevit Kodallı Şenliği gerçekleştirdiğimiz diğer etkinliklerimiz arasında yerini alacak. Korolar Şenliğiyle ülkemizin pek çok şehrinden onlarca koro, yüzlerce korist 2 gün boyunca Mersin'de misafir edilecek. Bu yıl beste yarışmasını 'Mersin Kelebeklerine Ezgi Arıyor' sloganıyla kelebek habitatı açısından dünyanın sayılı yerleri arasında gösterilen Kanlıdivane Antik Kenti'ne ithafen gerçekleştiriyoruz. Bu beste yarışmasında dereceye girenlere 10 bin lira para ödülü dağıtacağız."

Yağcı, festival kapsamında 2'si açık hava konseri olmak üzere 11 etkinlik gerçekleştireceklerini kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da müziğin insanlar arası etkileşim, bütünleşme ve yaygınlaşma noktasında en etkin sanat dalı olduğunu vurguladı.

Belediye olarak uluslararası kültür, sanat ve spor etkinliklerine ayrı bir önem verdiklerini anlatan Kocamaz, "Bu tip organizasyonları, ilimizin ve ülkemizin tanıtımında, kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde son derece önemli araçlar olarak görüyoruz. İnsanlığın evrensel dili olarak kabul edilen müzik de bu kültürel birleşmenin en önemli aracıdır. Bu anlayışımız gereğince Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin üzerine titriyor, daha da gelişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz." diye konuştu.

Kocamaz, festivalin artık kurumsal yapı içerisinde yürütülmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Festivale destek veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da festivalin önemine dikkati çekti.

Festival 14 Nisan'da şef Antonio Pirolli yönetiminde gerçekleştirilecek Güney Afrikalı soprano Pumeza Matshikiza ve tenor Murat Karahan'ın Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Orkestrası eşliğinde gerçekleştireceği açılış konseriyle başlayacak.

Almanya'dan Salut Salon Quartet, İspanya'nın flamenko topluluğu Rojas Y Rodriguez, İran asıllı Amerikalı caz ve özgün müzik topluluğu Niyaz Featuring Azam Ali gibi dünyaca ünlü birçok sanatçı ve koronun sahne alacağı festival, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Armoni Mızıkası eşliğinde piyanist Rüya Taner, şef Tarık Tal ve solist Gökçe Nur Semerci konseriyle sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :