17. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı açıldı

17. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı açıldı

EDİRNE (AA) - 17. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı, kortej yürüyüşüyle başladı.Köprü Mahallesi'ndeki fuarın açılışına Edirne Valisi Günay...

EDİRNE (AA) - 17. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı, kortej yürüyüşüyle başladı.

Köprü Mahallesi'ndeki fuarın açılışına Edirne Valisi Günay Özdemir, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Vali Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanların algı operasyonu yaratarak toplumsal değerleri çökertmeye çalıştıklarını söyledi.

Türk milletinin Çanakkale ve Dumlupınar'daki mücadele ruhunu kaybetmediğini dile getiren Özdemir, "Bu toplum Çanakkale'deki gibi, Dumlupınar Zaferi'ndeki gibi mücadele veremez zannettiler. Ama şunu gördüler bugünün nesli dedelerinin yaptığı gibi Çanakkale ruhunu kaybetmemiştir.'' şeklinde konuştu.

Trakya'nın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Özdemir, bu alanda daha yapılacak çok işlerinin bulunduğunu kaydetti.

Özdemir, Türkiye pirincinin yarısını Edirne ve İpsala'nın ürettiğini belirterek, ''Türk halkının milli yemeği pirinçtir, siz pirinç üreticileri Türk halkının sevincinde, üzüntüsünde onların sofrasındasınız. İpsala pirincinin tanıtımı konusunda biraz daha fazla çalışmalıyız.'' dedi.

Eyyup Özdemir ise İpsala pirincinin stratejik bir ürün olduğunu söyledi.

Okan Gaytancıoğlu da İpsala’da dünyanın en kaliteli pirincinin yetiştirildiğini dile getirerek, üreticilerden 1,5 liraya alınan pirincin büyük marketlerde 6-7 liradan satıldığını savundu.

Mehmet Kerman ise bu yıl 17'ncisi düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı'nı Balkanların en büyük tarım fuarı haline getirmek için çalıştıklarını ve bunda başarılı olacaklarına inandıklarını ifade etti.

Festivalin ilk günü stantların açılması ve kurbağa yarışları ile sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :