17. Akkaya Boğa Güreşleri

17. Akkaya Boğa Güreşleri

Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen güreşlere 120 boğa getirildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Akkaya Mahallesi'nde düzenlenen 17. Akkaya Boğa Güreşleri'nde 120 boğa güreştirildi.

Akkaya Arenası'ndaki güreşleri, kamyon kasaları ve traktör römorklarında yaklaşık 5 bin kişi izledi. Saha çevresinde, sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik önlemi alındı.

Akkaya Mahallesi Muhtarı Hasan Çıldı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede çok önem verilen boğa güreşlerine Muğla, Aydın ve İzmir'den 120 boğa getirildiğini belirtti.

Güreşlerden elde edilen gelirin mahallede bulunan caminin restorasyon ve giderleri için kullanacağını söyleyen Çıldı, güreşleri izlemek için gelen vatandaşlara teşekkür etti.

Hava sıcaklığının 42 derece ölçüldüğü Muğla'da, sıcaktan bunalan boğalar, itfaiyenin güreş sahasını sulamasıyla serinletildi. Boğa sahipleri de başlarına döktükleri sularla hayvanları serinletmeye çalıştı.

Mücadeleyi kazanan boğaların sahipleri, saha içinde davul zurna eşliğinde zeybek oynadı. Güreşler sırasında sahiplerinden kaçan bazı boğalar ise izleyenler ve sahiplerine zor anlar yaşattı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :