168 kişilik temizlikçi kadrosuna bin 874 başvuru

168 kişilik temizlikçi kadrosuna bin 874 başvuru

Bayburt'ta, geçici görevli olarak okullarda istihdam edilecek 168 kişi, kurayla belirlendi

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, geçici görevli olarak okullarda istihdam edilecek 168 kişilik temizlikçi kadrosu için bin 874 başvuru alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, Toplum Yararına Programlar çerçevesinde temizlik görevlisi olarak geçici süreyle çalıştırılacak işçileri belirlemek amacıyla Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda kura çekimi yapıldı.

Merkez ve bağlı köylerde 126, Aydıntepe'de 16, Demirözü'nde 26 olmak üzere toplam 168 kişinin alınacağı kadroya, çoğu kadın bin 874 kişi başvurdu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Halil İbrahim Coşkun, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, işe alınacak kişi sayısının 10 katından fazla başvuru olduğunu söyledi.

Kimsenin kafasında en küçük şüphe kalmaması için kura çekiminin noter huzurunda yapıldığını anlatan Coşkun, "Elimizden geldiğince hakkaniyetli bir kura çekmek derdindeyiz. Başvurunun çok, alınacak kişi sayının az olması hasebiyle, herkesin sıkıntısını gidermek gibi bir imkanımız yok. İnşallah en güzel, en hakkaniyetli şekilde kuramızı çekeceğiz. Sizden istediğimiz herkesin hakkına razı olması." dedi.

Daha sonra, başvuruda bulunanların isimlerinin tek tek okunmasının ardından, kura çekimi yapıldı. Kura sonucu 6 ay çalışacak 168 kişi ile 84 yedek isim belirlendi.

İşe alınanlar büyük sevinç yaşadı. Erkek adaylardan bazıları, işe yerleşenlerin çoğunluğunun kadın olmasına tepki gösterdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :