"16. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Kongresi"

"16. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Kongresi"

Kongrede Kop ve Kınık tünelleri ele alındı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, çeşitli üniversitelerden yaklaşık 30 akademisyenin katılımıyla "16. Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Kongresi" gerçekleştirildi.

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneğince, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve başkanlığını Prof. Dr. Kutay Özaydın'ın yaptığı kongreye, farklı üniversitelerden 30 akademisyenin yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı katıldı.

Milletvekili Ilıcalı, yaptığı konuşmada, kendisinin teklifi ile kongrede Kop ve Kırık tünelleriyle ilgili tartışmanın da yer aldığını söyledi. Bu vesileyle yerli ve yabancı akademisyenlerin tüneller hakkındaki görüşlerini aldıklarını belirten Ilıcalı, şöyle konuştu:

"Bugün burada programda olmamasına rağmen Karayolları Genel Müdürlüğümüzden bir yetkili bu tünelleri anlattı. Bunların ardından bilim insanları da çeşitli önerilerde bulundular. Çok faydalı bir toplantı oldu. Burada bilim insanları ile bu işin içerisinde yer alan mühendisler bir araya geldi."

Ilıcalı, kongreye katılan akademisyenlerin alanında önemli isimler olduğunu ifade ederek "Bugün buraya gelen hocalar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde büyük projelerinde yer aldı. Bugün bu hocalarımızın çoğu İstanbul'da yapımı süren 3. Havalimanı'nda müşavirlik yapıyor, 3. köprü de yapıyorlar, Marmaray'da yaptılar, teorik ve pratikte bazı şeyleri aşmış insanlar." dedi.

Kop ve Kırık tünellerinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini aktaran Ilıcalı, "Bu tünel projelerinin bitirilmesine daha 2 yıl var. Özellikle yeni teknolojiyle kalan 2 yılın daha da kısaltılması yönünde bir şeyler yapılabilirse büyük bir fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu konuyu da kongrede ele aldık." ifadesini kullandı.

Kongre, deprem bölgelerinde geoteknik araştırma ve uygulamaların anlatıldığı sunum ile sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :