16. Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi

16. Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi

BOGOTA (AA) - Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen ve 3 gün süren 16'ncı Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel...

BOGOTA (AA) - Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen ve 3 gün süren 16'ncı Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un da katıldığı törenle sona erdi.

Bogota'daki Corferias Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen törende, sahnenin sol köşesine koyulan ve silahların gömülmesini simgeleyen silah ve kürek karışımı eser ilgi çekti.

Nobel Barış Ödülü Sahipleri Komitesi de Bogota'nın "Barış Şehri" olarak seçildiğini açıkladı.

Devlet Başkanı Santos törende yaptığı konuşmada, Nobel Ödülü sahiplerini tekrar Bogota'ya çağırarak, Kolombiya'nın onların evi olduğunu vurguladı. "Değerler ve fikirler olmadan insanlık rotasını belirleyemez." diyen Santos, barışın her insanın doğduğu anda edindiği bir hak olduğunu dile getirdi. Santos, insanlığın farklılıklara sahip olsa da tek vücut olduğunu ifade etti.

Savaşlardan kaçınılmasının ve adil olunmasının gerekliliğine vurgu yapan Santos, insanların birbirine saygı duyması, anlaması ve öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Santos konuşmasını, "Bizi mecbur eden ve bize ilham veren gençlere müteşekkiriz. Bize affetmeyi öğreten, savaşın kurbanlarına müteşekkiriz." sözleriyle tamamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı