16. MÜSİAD EXPO

16. MÜSİAD EXPO

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, açılışın ardından Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi standının da yer aldığı fuar alanını ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 16. MÜSİAD EXPO'nun açılışının ardından Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi standının yer aldığı fuar alanını gezdi.

MÜSİAD tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının "global iletişim ortağı" olduğu 16. MÜSİAD EXPO'nun açılış töreni, CNR EXPO Fuar Merkezi'nde yapıldı.

Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra fuar alanını ziyaret etti. Fuarda, Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nin de standı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın ziyaretinin ardından stant ilgi görmeye devam ediyor.

Afrika El Sanatları ve Kültür Evi Projesi, 25 Mayıs'ta Emine Erdoğan'ın himayesinde Afrika kıtasının sosyal kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Afrika el sanatları ürünlerinin, Türkiye'de pazarlanarak elde edilecek gelirin çocukların eğitimi ve hastalıklarla mücadele amacıyla Afrikalı kadınlara ulaştırılması amaçlanıyor. Afrikalı kadınların el emeği ürünlerinin bulunduğu pazarda Gana, Fildişi Sahili, Nijer, Gambiya, Nijerya, Tanzanya, Sudan, Kenya, Somali, Uganda, Etiyopya, Cibuti, Senegal, Benin, Mali, Kamerun ve Gine'den getirilen ürünler yer alıyor. Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, Ankara'nın tarihi semti Hamamönü'ndeki merkezinde aynı zamanda Afrika kültürlerinin karşılaşma mekanı olarak işlev görüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :