16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları

16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları

ABD'de düzenlenen organizasyonda 15 madalya kazanan İstanbul İtfaiyesi kafilesi, Türkiye'ye döndü - Meslektaşları ve yakınları tarafından tezahüratlarla karşılanan itfaiyeciler için havalimanı önünde bekleyen itfaiye araçları siren çaldı

İSTANBUL (AA) - ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen "16. Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları"nda 15 madalya elde eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi kafilesi yurda döndü. 

THY'ye ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen itfaiyeciler, mesai arkadaşları ve yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılama sırasında Türk ve Doğu Türkistan bayrakları açılırken, itfaiyeciler için tezahürat yapıldı. 

Kafilede bulunan voleybol takımının kaptanı İlhan Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıldır itfaiyecilik yaptığını söyledi. Ünlü, 15 kişilik bir ekiple ilk kez organizasyonda yarıştıklarını ifade ederek, "Beklediğimizden başarılı bir şekilde döndük. 15 madalya aldık. Bir yıl önce oyuncuları seçmeye başladık. Son iki aydır sürekli kamptaydık. Emeklerimizin karşılığını aldık" diye konuştu.

Oyunlarda yarıştığı 71 kilo Grekoromen stilde altın madalya kazanan güreşçi Şükrü Akyıldız ise dualarını esirgemeyen Türk halkına ve meslektaşlarına teşekkür etti. Akyıldız, bir gazetecinin "Güreş mi itfaiyecilik mi zor?" sorusunu "Yerine göre değişir ama sanki yangın söndürmek daha zor gibi geliyor" şeklinde cevapladı. 

Ramazan Alpul ise al bayrağı ABD'de dalgalandırdıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, ekip olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlattı.

- İtfaiye araçlarından siren çalındı

Kafilenin çıkışı sırasında havalimanı önünde bekleyen itfaiye araçlarından sirenler çalındı. Konvoy eşliğinde havalimanından ayrılan kafile, Fatih'teki İstanbul İtfaiyesi'nde de törenle karşılandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi kafilesinde Ali Osman Aygun, Kerim Aslan, Ramazan Alpul, Şükrü Akyıldız, Yasin Bilmez, Süleyman Habib Katmer, Ramazan Parlak, Recep Serdar, İsmail Uysal, Alper Ateş, Erman Kendibaşına, Kerim Seis, Ahmet Memiş, İlhan Ünlü ve Nurettin Ünal'ın yer aldığı öğrenildi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı