16. Dünya İtalyan Dili Haftası etkinlikleri başladı

16. Dünya İtalyan Dili Haftası etkinlikleri başladı

ANKARA (AA) - Dünya İtalyan Dili Haftası, bu yıl "İtalyanca ve Yaratıcılık: Markalar ve Gelenekler, Moda ve Tasarım" temasıyla kutlanacak. İtalya ve...

ANKARA (AA) - Dünya İtalyan Dili Haftası, bu yıl "İtalyanca ve Yaratıcılık: Markalar ve Gelenekler, Moda ve Tasarım" temasıyla kutlanacak.

İtalya ve İsviçre büyükelçilikleri, İtalyan Markaları Müzesi ve Ankara'daki birçok üniversitenin iş birliğiyle düzenlenen 16. Dünya İtalyan Dili Haftası'nın açılış töreni, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü konferans salonunda yapıldı.

Açılış törenine İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Ankara Üniversitesi öğretim görevlileri ve birçok konuk katıldı.

Büyükelçi Mattiolo, törende yaptığı konuşmada söz konusu etkinliklerin İtalyanca'nın klasik çağdaş kültür dili olarak yayılmasına katkı sağladığını belirterek gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Mattiolo, İtalya'nın çok geniş bir kültürel bir mirasa sahip olduğuna ve bu mirasın korunması gerektiğine işaret ederek, kültürün ülke endüstrisine olan katkısına değindi. İtalya'da kültür endüstrisinin çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Mattiolo, bu durumun turizmi ve istihdamı da önemli ölçüde etkilediğini kaydetti.

Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Müdürü Sanem Baykal, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) hazırlanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve gelecek yıl Türkiye'nin AB'ye başvurusunun 30. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler hazırlayacaklarını ifade etti.

Program kapsamında İtalyan kültürünün tanıtımı amaçlayan çok sayıda etkinlik düzenlenecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :