"15 Temmuz"u konu alan "Davet", tiyatro izleyicisiyle buluştu

"15 Temmuz"u konu alan "Davet", tiyatro izleyicisiyle buluştu

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği "15 Temmuz Milli İrade Destanı" adlı eser yazma yarışması birincisi...

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği "15 Temmuz Milli İrade Destanı" adlı eser yazma yarışması birincisi "Davet" adlı tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

Firdevs Aylin Tez'in yazdığı Fatih Sevdi'nin yönettiği oyunun ilk gösterimi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Aydın Sigalı, Funda İlhan, Ferdi Yıldız ve Ufuk Aşar'ın rol aldığı oyunda, yaşadığı Avrupa ülkesinden 2016 yılının Temmuz ayında ailesi ile İstanbul'a kayınvalidesini ziyarete gelen iş adamı Asım'ın oğlunun şehit düştüğü, kendisinin yaralandığı 15 Temmuz gecesinden sonraki süreç anlatıldı.

Oyunun sahnelenmesinin ardından, Genel Sanat Yönetmeni Fatih Sevdi'ye çiçek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kocaeli şehir tiyatrolarının 20. yılına girdiğini belirterek, her geçen yıl daha da güzel oyunlar sahnelendiğini belirtti.

Tüm sanatçıları ve çalışanları ortaya koydukları, performanstan dolayı kutlayan Yeşildal, "Hain geceyi ölümsüzleştirdikleri, gelecek nesillere taşıyacakları, o geceyi unutulmaz kıldıkları için teşekkür ederim." dedi.

Yeşildal, darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz gecesine farklı bir bakış açısı getirdiğini söyleyerek, eseri birinci seçilen Firdevs Aylin Tez'i tebrik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :