15 Temmuz'da Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı dava

15 Temmuz'da Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı dava

Fatih Belediye Başkanı Demir: - "Vatanımızın birlik ve bütünlüğü adına buradayız. Hukuka ve adalete güveniyoruz"- Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem: - "15 Temmuz darbe girişimi davalarını sonuna kadar takip edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgaline ilişkin davanın duruşmasını izleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Vatanımızın birlik ve bütünlüğü adına buradayız. Hukuka ve adalete güveniyoruz." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın işgali sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılanmasına, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada devam ediliyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmayı "hayretle" izlediğini söyledi.

Sanıkların örgütlü olduklarının yaptıkları savunmalardan belli olduğunu ifade eden Demir, "15 Temmuz şehitleri, yakınları, gazilerimiz ve milletimizin adına ve vatanımızın birlik ve bütünlüğü adına buradayız. Hukuka ve adalete güveniyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz'da hainlerin milletin kendilerine emanet ettiği silahları millete doğrulttuklarını aktaran Demir, şöyle konuştu:

"Bize düşen, bunları sonuna kadar takip etmektir. Neticeye güveniyoruz. Her şeyden önce milletimize güveniyoruz. Sadece darbe değil ülkeyi bölünmeye götürecek bir senaryoyu bu millet, inancıyla, vatan sevgisiyle birlik ve bütünlüğü ile savuşturdu. Sanıkların son derece örgütlü olduklarını görüyoruz. Bu konuda yıllardır eğitim aldıklarını görüyoruz."

Demir, "hainleri tanımak isteyenlerin" duruşmaları bir saat izlemesinin yeterli olacağını da sözlerine ekledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise duruşmada darbe teşebbüsüne iştirak eden subayların savunmalarını dinlediklerini belirterek, şunları anlattı:

"15 Temmuz darbe girişimi davalarını sonuna kadar takip edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimi uluslararası bir büyük bir operasyondu. O operasyona katılan bu memleketin varlığına ve geleceğine ihanet eden darbeciler yargılanıyor. Burada bu yargılama sürecini biz de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi takip ediyoruz. Darbecilerin cezalarını almaları en büyük bir arzumuzdur. Türk adaletine güveniyoruz, bağımsız yargımıza güveniyoruz. Bu devlet bizim. Bu topraklar bizim. Üç beş çapulcuya peşkeş çekilecek kadar ucuz değil. Hak ettikleri cezaları alacaklar, ağırlaştırmış müebbet ile cezalandırılacaklar. Çünkü devletin varlığına kastedenler en ağır cezaları hak ediyorlar.''

15 Temmuz'da Taksim'e çıkan askerlerin yargılandığı dava

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :