"15 Temmuz sonrası yeni Türkiye"

"15 Temmuz sonrası yeni Türkiye"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: - "Bu topraklarda görülen terör ve benzeri olaylar geçmişte çok yaşandı. Biz millet ve devlet olarak bunların hepsinin üstesinden bugüne kadar gelmeyi başardık, bundan sonra da başaracağız inşallah"

MARDİN (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Bu topraklarda görülen terör ve benzeri olaylar geçmişte çok yaşandı. Biz millet ve devlet olarak bunların hepsinin üstesinden bugüne kadar gelmeyi başardık, bundan sonra da başaracağız inşallah." dedi.

Kadim Akademi Derneğince "Milli İrade Konuşmaları ve Söyleşileri" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "15 Temmuz sonrası yeni Türkiye" programına katılmak üzere Mardin'e gelen Malkoç, bir otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Malkoç, Mardin'in Türkiye'nin müstesna illerden biri olduğunu belirterek, Anadolu'nun motor gücü sayılabilecek illerden birinde olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'de önemli olayların yaşandığını, ayrıca Türkiye çevresinde de tarihi anların yaşandığına dikkati çeken Malkoç, şöyle dedi:

"Burada en önemlisi Türkiye'nin güçlü olması ve Türkiye'de bir dünya lideri olan bir Cumhurbaşkanımızın olması. Bu bizim bir avantajımız. Bu coğrafyada, Musul'da, Suriye'de görülen veya bu topraklarda görülen terör ve benzeri olaylar geçmişte çok yaşandı. Gerek Selçuklu, gerek Osmanlı ve gerekse de cumhuriyet döneminde. Ama biz millet ve devlet olarak bunların hepsinin üstesinden bugüne kadar gelmeyi başardık, bundan sonra da başaracağız inşallah."

15 Temmuz'un önemli bir darbe teşebbüsü olduğunu, Türkiye'nin milleti, devleti ve toplumun her farklı kesimi ile bunu üstesinden gelmeyi başardığını kaydeden Malkoç, "Bu darbeye karışmış herkesle ilgili adli makamlar gerekli işlemleri yapacaktır." diye konuştu.

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'dan önce de yaptığı hukuk ve yasa dışı eylemler ve işlemlerin olduğunu kaydeden Malkoç, hukuk ve yasa dışına çıkan herkesin kanunlar önünde hesap vereceğini vurguladı.

Malkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de kim suç işliyorsa savcılar yakasına yapışacaktır. Kim gayri meşru yollardan devleti ele geçirmeye çalışıyorsa kendisini savcının karşısında bulacaktır ve mahkemelerimizde ona hak ettiği cezayı verecektir. Geçmişte FETÖ mensupları Balyoz ve Ergenekon'a dahil olmayan insanları onun içine soktular. Bugün de gerekli titizliği göstermeden dikkatsiz davranarak hiçbir kamu görevlisinin insanların mağdur olmasına sebep olmaması gerekiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanımız çok hassastır ve titizdir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk ve demokratik müesseseler işliyor. "

Malkoç, daha sonra Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı "15 Temmuz sonrası yeni Türkiye" konulu söyleşiye katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :