"15 Temmuz sonrası Türkiye Konferansı"

"15 Temmuz sonrası Türkiye Konferansı"

Gazeteci yazar Dilipak:- "O gün lastik ayakkabısını alıp tanka karşı yürüyen kadını, tankın önüne yatan adamı hesaplayamadılar"

OSMANİYE (AA) - Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz gecesi darbecilerin lastik ayakkabısını alıp tanka karşı yürüyen kadını ve tankın önüne yatan adamı hesaplayamadıklarını söyledi.

Dilipak, İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye Şubesince Korkut Ata Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "15 Temmuz Sonrası Türkiye" konulu konferansta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) birçok darbe planında etkin rol oynadığını söyledi.

Yıllar boyunca FETÖ'cülerin siyasi partilerin içine sızma planı yaptığını ve darbelerde bulunduğunu ifade eden Dilipak, şöyle devam etti:

"Dış güçlerin, Fetullah Gülen denen adamda istediği, İslam dünyasını Türkiye üzerinden maniple edecek, din algımızı değiştirecek ve toplumsal yapımızı kontrol altına alacak bir yapı kurmak. Recep Tayyip Erdoğan'dan beklenense BOP ile 22 ülkenin başlangıçta rejim, sınır ve iktidar yapılarını değiştireceklerdi. İşi siyasi ve askeri ayağını Tayyip Erdoğan üzerinden yapmak istiyorlardı. Bugün ayaklanma olan ülkelerdeki hareketliliğin temelinde bu plan var. Ama Tayyip Erdoğan kendisi aleyhine yapılan bu oyunları görünce Mavi Marmara ve Davos'taki 'One Minute' olayıyla Avrupa'ya restini çekti. Son olarak oynadıkları 15 Temmuz darbe girişiminde de başarılı olamadılar. O gün halk kimsenin çağrısını beklemeden sokağa döküldü. O gün lastik ayakkabısını alıp tanka karşı yürüyen kadını, tankın önüne yatan adamı hesaplayamadılar. Öyle bir hesap yok çünkü olsa onu da yaparlar. Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve Ömer Halisdemir'in darbeciyi alnından vurması, darbeyi biraz geciktirirdi ama siz darbeyi önlediniz, orada belirleyici oldunuz."

Kur'an-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve İlim Yayma Cemiyeti Osmaniye Şube Başkanı Arif Çapar'ın teşekkür konuşmasının ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Dilipak, kitaplarını imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı