"15 Temmuz sonrası Türkiye" konferansı

"15 Temmuz sonrası Türkiye" konferansı

Gazeteci yazar Dilipak:- "Darbe gecesi Türkiye'de halk, tarihi bir rol üstlenmiştir"

OSMANİYE (AA) - Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin işgal operasyonu olduğunu belirterek, o gece Türkiye'de halkın tarihi bir rol üstlendiğini söyledi.

Dilipak, Eğitim Bir-Sen Kadirli Şubesince Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Sonrası Türkiye" konulu konferansta yaptığı konuşmada, darbe girişiminin basit bir organizasyon olmadığını, bu hareket için 1991 yılından bu yana 350 milyar dolar bütçe harcandığını aktardı.

15 Temmuz gecesi darbecilerin Türkiye'ye tuzak kurduğunu ve Allah'ın da bu tuzakları onların başlarına geçirdiğini ifade eden Dilipak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu projenin arkasını dikkatle takip etmek gerekiyor. 'Yenildik' diye çekilmeyecekler. Bu coğrafyayı eğer terk edecek olurlarsa Avrupa'nın sonu olur. İkinci Dünya Savaşı'nda faşizm çöktü. 1990 yıllara gelirken komünizm çöktü. Şimdi ise kapitalizmin krizi yaşanıyor. Avrupa ve ABD'nin ekonomisi çöküyor. Kendi aralarında birbirlerine düştüler. Ayakta kalmalarının tek şartı var, İslam dünyasını teslim almak. Türkiye'yi teslim almadan İslam dünyasını teslim almayacaklarını biliyorlar. Darbe, tam bir işgal operasyonudur. Eğer başarılı olsalardı DEAŞ, PYD ve PKK gibi bütün terör örgütleri ülkemizi kaosa götüreceklerdi. Her yerden saldıracaklardı. Başarısızlıkla sonuçlanmasında Cumhurbaşkanının dik duruşu, darbeyi planlayan generalin Astsubay Ömer Halisdemir tarafından alnından vurulması ve ülkesi için seferber olan Türk halkıdır. Darbe gecesi Türkiye'de halk, tarihi bir rol üstlenmiştir. Türk milleti 15 Temmuz gecesi tarih yazmıştır."

Kur-an'ı Kerim okunması, dua edilmesi ve Eğitim Bir Sen Başkanı Mustafa Demirci'nin teşekkür konuşmasının ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Dilipak, kitaplarını imzaladı.

Konferansa, Kaymakam Muhittin Pamuk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erbay Tan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :