"15 Temmuz Sonrası Ders-i Alem" programı

"15 Temmuz Sonrası Ders-i Alem" programı

Sadabad Tiyatro Atölyesi'nin katkılarıyla hazırlanan program, Kağıthane Kültür Merkezi'nde yapıldı

İSTANBUL (AA) - Sadabad Tiyatro Atölyesi'nin katkılarıyla hazırlanan "15 Temmuz Sonrası Ders-i Alem" programı, Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kağıthane Belediyesi Başkanı Fazlı Kılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da, 79 milyonun tek vücut olarak ülkenin bölünmesini engelleyerek, birliğine ve beraberliğine kast eden bu girişimin engellenmesini sağladığını söyledi.

Milletle iftihar ettiğini dile getiren Kılıç, "Ülkemizin gelecek yıllarına önemli bir gelecek oluşturduk." dedi.

Dünyadaki bütün mazlumların Türkiye'yi takip ettiğini belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mazlumlar, 'Türkiye varsa, güçlü ise bize sahip çıkacak, Türkiye yoksa dünyada yapayalnız ve kimsesiziz.' diyorlar. Filistin'den tutun Suriye'ye dünyanın neresine bakarsanız bakın tüm mazlum ve Müslümanların umudu; Türkiye. Attığımız her adım dünyayı etkiliyor. Bu sebeple yapılan tüm çalışmalar çok önemli. Bu çalışmayı yapan genç kardeşlerimizi de tebrik ediyorum."

Sadabad Tiyatro Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Fatih Meral ise, millet olarak mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini ifade etti.

Meral, "Yüce dinimiz, İslam toplumunun huzurunu bozacak, kardeşlik duygularını zedeleyecek davranış ve uygulamadan şiddetle kaçınmamızı emretmiştir. Unutmayınız, geçmişin zaferi, geleceğin neferidir." ifadelerini kullandı.

Sadabad Tiyatro Atölyesi'nin katkılarıyla hazırlanan "15 Temmuz Sonrası Ders-i Alem" programında, konuşmaların ardından Anadolu Ajansının görüntüleriyle darbe girişiminin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile Suriyeli sığınmacılara yönelik paylaşma duygusunu anlatan "Lokma" adlı kısa film izlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :