15 Temmuz şehitlerine mektup yarışması

15 Temmuz şehitlerine mektup yarışması

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, 13-29 yaşlarındaki gençlere yönelik düzenlenen yarışmanın başvuruları 15 Şubat 2017'ye kadar devam edecek- Gençler, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben mektup yazacak

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere, "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" yarışmasının başvuruları 15 Şubat 2017'de sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" yarışmasına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, gençlere tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancını kazandırmak, düşünen ve yazan gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde düzenlenecek yarışma, 15 Temmuz'daki darbe girişimini engelleyen, demokrasiye ve vatana sahip çıkan şehitleri konu alıyor.

Katılımcılar bu kapsamda, demokrasi şehidi siviller ile asker ve polislere hitaben mektup yazacak.

Yarışma, 13-17, 18-21 ve 22-29 yaş grupları olmak üzere üç kategoride düzenlenecek. Her üç kategoride dereceye girenlerden birinciye ultrabook, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye akıllı telefon verilecek.

Başvurular, "http://formlar.gsb.gov.tr/genclerdenecdadamektup15temmuzsehitlerine/" adresinden yapılırken, başvuru süresi 15 Şubat 2017'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :