15 Temmuz Şehitleri için Kırgızistan'da iki yeni cami

15 Temmuz Şehitleri için Kırgızistan'da iki yeni cami

İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Kırgızistan'da 15 Temmuz Şehitleri adına vakfedilen 2 yeni cami ibadete açıldı

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca, Kırgızistan'da 15 Temmuz Şehitleri adına yaptırılan iki cami, ibadete açıldı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, camilerden biri Bişkek'te diğeri ise ülkenin en önemli turistik bölgelerinden biri olan Issık Göl şehrinde inşa edildi.

15 Temmuz şehitleri adına vakfedilen camilerin her birinde aynı anda 250 Müslüman ibadet edebilecek. Camilerden toplamda 8 bin kişi yararlanacak.

- Açılışta duygulu anlar yaşandı

Camilerin açılış töreninde konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Orta Asya ve Kafkasya Koordinatör Yardımcısı M. Hamza Nedimoğlu, bölge insanlarının, bu hizmetten dolayı Türkiye halkına teşekkür ettiğini belirtti.

15 Temmuz şehitleri adına inşa edilen camileri ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Nedimoğlu, açılış esnasında oldukça yoğun bir ilginin olduğunu ve zaman zaman da duygulu anların yaşandığını kaydetti.

Nedimoğlu, "Biz bu camileri inşa etmeden önce bölge halkı kıt imkanlarla yaptıkları derme çatma mescitlerde ibadetlerini yerine getiriyorlardı. Bundan sonra çok daha sağlıklı bir ortamda ibadet etme fırsatını bulacaklar.'' ifadelerini kullandı.

Nedimoğlu, ayrıca bu yıl içerisinde de Kırgızistan'da 3 yeni caminin daha temelini atmayı planladıklarını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :