15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Uşak'ın Yoncalı köyünde, "15 Temmuz Şehitleri Ormanı" ve "15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin Hatıra Ormanı"na fidan dikildi

UŞAK (AA) - Yoncalı köyünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığının oluşturduğu koruluğa "15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin" ve "15 Temmuz Şehitleri" adı verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Yoncalı köyünde oluşturulan korulukta düzenlenen törende konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, milli iradeye karşı 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında şehit olanların anısına "15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı", Marmaris'teki çatışmada şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Uşaklı Mehmet Çetin anısına ise "15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin Hatıra Ormanı" oluşturulduğunu bildirdi.

Vali Okur, "İnsanlarımız zihninde etki bırakan 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde ne yazık ki şehitlerimiz oldu. Milletimiz, hükümetine ve devletine sahip çıkarak bu darbe girişimini engelledi. Şimdi rahat şekilde görevimizi yapıyorsak, işimize gidip gelebiliyorsak, onların bu duruşu sayesindedir." diye konuştu.

Darbe girişimi üzerine Uşak'ta da vatandaşların sokağa çıkarak devletine, vatanına, bayrağına sahip çıktığını vurgulayan Okur, Türkiye'nin bugünlerde de zor bir süreçten geçtiğini, birlik ve beraberlik içerisinde bunların atlatılacağını ifade etti.

Törene, şehidin babası Hüseyin Çetin, İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ve vatandaşlar katıldı.

İki hatıra ormanı 133 dekarlık alanda oluşturulacak ve toplam 21 bin 628 fidan dikilecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :