15 Temmuz şehitleri için 9,5 saat yüzdü

15 Temmuz şehitleri için 9,5 saat yüzdü

Yüzücü Sunaçoğlu, FETÖ'nün darbe girişimini sırasında şehit olanların anısına Altınkum iskelesinden Yalıkavak iskelesine kadar kulaç attı - Sunaçoğlu:- "Ege'nin açık sularından okyanus ötesine bir mesaj daha verdik"

MUĞLA (AA) - Yüzücü Alper Sunaçoğlu, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenlerin anısına 9,5 saat yüzdü.

Didim'in Altınkum iskelesinden kulaç atmaya başlayan Sunaçoğlu'na, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir bot ile Denizlerde Arama Kurtarma Derneğine (DAKUD) ait bir tekne eşlik etti.

Sabah saatlerinde yüzmeye başlayan ve yaklaşık 9,5 saatin ardından Yalıkavak iskelesine ulaşan Sunaçoğlu'nu Cumhuriyet Kadınları Derneği üyesi bir grupla vatandaşlar çiçeklerle karşıladı.

Plaket ve çiçek takdim edilen Sunaçoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin büyük ve yüce bir millet olduğunu vurgulayarak, "Öyle iki tankla, jet uçurmakla esir alınacak, demokrasisini teslim edecek bir millet değildir. Bugün bu eylemimizde bunu bir kez daha göstermiş olduk. Ege'nin açık sularından okyanus ötesine bir mesaj daha verdik." dedi.

Yüzmeye başladıktan 6 saat sonra havanın bozduğunu anlatan Sunaçoğlu, şunları kaydetti:

"Hem o safhayı geçmek için hem sağlık hem de beslenmek için tekneye çıktım. 51,2 kilometre yüzeceğimi belirtmiştim ama teknedeki kısmını düşersek 46 kilometre yüzmüş oldum. Sağ salim de gelmiş oldum. Bana destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum."

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Şen Yazgan ise Sunaçoğlu'nun Türkiye'nin birlik ve beraberliği için kulaç attığını dile getirdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :