15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması

15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "Şehitlerimiz 15 Temmuz gecesi sadece hain teröristlere karşı mücadele etmedi, aynı zamanda vesayet rejimi hayali kuranlara, ülkemizi müstemleke yapmak isteyenlere karşı da mücadele verdiler. Şimdi hepimize düşen b

ANTALYA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Şehitlerimiz 15 Temmuz gecesi sadece hain teröristlere karşı mücadele etmedi, aynı zamanda vesayet rejimi hayali kuranlara, ülkemizi müstemleke yapmak isteyenlere karşı da mücadele verdiler. Şimdi hepimize düşen bir görev var, ülkemizi 16 Nisan'da kalıcı siyasi istikrara kavuşturmak." dedi.

15 Temmuz Derneğinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteği ile düzenlediği, "15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması" etkinliği çerçevesinde şehit yakınları, Cam Piramit'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Bakan Kaya ile bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Türk halkının tarihi boyunca toprakları için nice bedeller ödediğini, canlar verdiğini, acı çektiğini ama asla vatanını ve bağımsızlığını teslim etmediğini söyledi. Kaya, yurdu yaşatmak için 15 Temmuz'da şehitlik mertebesine ulaşmış, gazilikle taçlanmış tüm kahramanlara bir kez daha minnet ve şükranlarını sunduğunu bildirdi.

Tarihin en zor anlarından biri olan 15 Temmuz gecesinde milletin nasıl kenetlendiğine hep birlikte şahit olduklarını, milletin, kadın erkek, genç yaşlı demeden o gece cesaretle şehadete yürüdüğünü kaydeden Kaya, "Bu toprakların hikayesini bilenler milletimizin nasıl destanlar yazdığını bilirler. Milletimiz tıpkı Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi şanlı bir destan daha eklediği tarihimize." diye konuştu.

Bakan Kaya, 15 Temmuz'un doğrudan milli iradeye yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz kanlı bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz'da millet iradesini yok sayan teröristler, kahraman milletimizin onurlu mücadelesi karşısında bertaraf oldular. O gece sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla şahlanan milli irade, darbecilerin bütün planlarını bozdu ve onların umutlarını da yok etti. Aziz milletimiz göstermiş olduğu ferasetle TBMM'ye, hükümetine, devletine, geleceğine sahip çıktı. Tüm dünyaya aslında 15 Temmuz gecesi demokrasi ve özgürlük dersi verdik. Milli mücadele ruhuyla yoluna devam eden Türkiye'de şehitlerimizin üstün cesareti daima hatırlanacak. Onların gösterdiği kahramanlık bu milletin ruhunda var olan özgürlük ve demokrasi tutkusuna daha da güç vermiştir."

- "Sizlerden aldığımız emaneti yere düşürmedik"

Meclis bombalanırken, kendilerinin de TBMM çatısı altında milletvekilleriyle birlikte milli iradenin arkasında durduklarını gösterdiklerini kaydeden Kaya, "Sizlerden aldığımız emaneti yere düşürmedik. Rabbim milletimize o günleri bir daha asla yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi korusun, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Vatanımıza, bayrağımıza, milletimize ve devletimize dönük tehditler karşısında yüreklerimiz her zaman bir. Bizi bölüp parçalamaya çalışan hiçbir tehdit karşısında boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz." dedi.

Hem şehit yakınlarına hem de gazilere hükümet olarak ne yapmaları gerekiyorsa tereddüt etmeden yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini bildiren Kaya, "15 Temmuz şehitlerimizin hepimize bir emanetleri olduğunu düşünüyorum. Nedir bu biliyor musunuz? Şehitlerimiz 15 Temmuz gecesi sadece hain teröristlere karşı mücadele etmedi, aynı zamanda vesayet rejimi hayali kuranlara, ülkemizi müstemleke yapmak isteyenlere karşı da mücadele verdiler. Şimdi hepimize düşen bir görev var, ülkemizi 16 Nisan'da kalıcı siyasi istikrara kavuşturmak. Güçlü yönetim sistemiyle güçlü Türkiye'yi inşallah sizlerle birlikte inşa edeceğiz." diye konuştu.

- Menderes Türel'in eşi Ebru Türel

Programda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel de şehit ailelerini Antalya'ya teselli etmek için davet etmediklerini belirterek, "Aslına bakarsanız asıl teselliye ihtiyacı olan bizleriz çünkü 15 Temmuz'dan bu yana kendi görevimizi tam olarak yerine getirmemiş kardeşleriniz gibi hissediyoruz kendimizi. 'Neden biz de orada olamadık?' sorusu yüreğimizi yakıyor. Aylardır eksik yaşıyoruz. Acımız ortak, sizleri görmek, sizlerle birlikte olmak, biraz da olsa iyileştiriyor." ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan'a da seslenen Ebru Türel, şöyle konuştu:

"Çok uzun zamandır, sadece son 15 yıla baktığımızda, her türlü menfur saldırıya Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte karşı durdunuz. Cezaevi günleri, parti kapatma günleri, darbe girişimi, her türlü tehdit oldu. Bunca sene bu kadar sıkıntıya göğüs gerdiniz. Binlerce defa düşündüm. O gece Marmaris'ten eşinizle birlikte uçağa binip İstanbul'un göbeğine, o savaş uçakları içinde inişinizi acaba kaç kadın yapabilirdi? Haydi kendi yapabilirdi de evlatları ve torunlarıyla kaç kişi yapabilirdi? Bunu düşünmeden kendimi alamıyorum. Hepimize çok büyük bir rol model oldunuz. Duygusallığınız, yardımseverliğiniz ve iyiliğinizle de bize her zaman rol model oldunuz. Milyonlarca insan bugün tek yürekse şüphesiz ki bugün sizin de çok büyük bir payınız bulunmaktadır."

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, 15 Temmuz şehitlerinin aileleriyle tanışmak, daha candan kucaklaşmak, endişelerin, acıların esiri olup savrulmamak, birbirlerinin derdini dert edinmek, birbirleriyle hemhal olmak, ülkeye, coğrafyaya dair hayalleri paylaşmak, hasbıhal etmek için "15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması" etkinliği ile bir araya geldiklerini dile getirdi.

Programa, Bakan Kaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu ile 15 Temmuz şehitlerinin yakınları katıldı.

Şehit yakınlarıyla tek tek görüşen Bakan Kaya ve Erdoğan, ailelere şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu ayyıldızlı birer tablo hediye etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :