15 Temmuz şehidinin adı çeşmeyle yaşatılacak

15 Temmuz şehidinin adı çeşmeyle yaşatılacak

Keban'da 15 Temmuz'da Gölbaşı Özel Harekat Polis Merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Oğuz adına yapılan çeşme törenle açıldı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın Keban ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Polis Merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Eyyüp Oğuz adına yaptırılan çeşme törenle açıldı.

Keban Belediyesinin talebi üzerine Çanakkale'de yaşayan hayırsever iş adamı Sezai Boyraz, Keban ilçesi Değirmenbaşı Mahallesi'nde, 15 Temmuz'da şehit olan polis memuru Oğuz adına çeşme yaptırdı.

Çeşmenin açılışı için düzenlenen törene Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı da katıldı.

Keban Belediye Başkanı Atlı, törende, "Şehidimizi tekrar rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Hayrat çeşmesine şıhlık memba suyunu bağladık." dedi.

İş adamı Boyraz da şehit Eyyüp Oğuz'un ismini yaşatmak amacıyla Belediye Başkanı Atlı'nın talebiyle çeşmeyi yaptırdığını söyledi.

Şehitler sayesinde ülkenin ayakta olduğunu ifade eden Sezai Boyraz, "Biz de onların hatırasına bir hizmet yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Onun hatırasına bu çeşmeden su içen hem rahmet okur hem de dua eder. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Hayrat çeşmesinin Keban halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :