"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi

"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi

AK Parti Kırklareli Milletvekili Minsolmaz: - "Darbeler her zaman milli iradeye, milletin bayrağına ve devletine kast etmiştir. Darbeler ülkeyi her zaman geriye götürmüştür"

KIRKLARELİ (AA) - AK Parti Kırklareli Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığınca oluşturulan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve demokrasi nöbetlerini fotoğraflarla anlatan serginin açılışı, İstasyon Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarının da bulunduğu serginin açılışını, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden yaptı.

Minsolmaz, burada yaptığı konuşmada, sergiyi önemsediklerini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini belirtti.

- "Anadolu Ajansı, bu süreci çok güzel fotoğraflayıp vatandaşlarla paylaştı"

Darbe girişimi ile milli iradeye kast edenlere karşı milletin asil mücadelesinin, dünyaya örnek olduğunu ifade eden Minsolmaz, şunları kaydetti:

"Milletimiz bu duyarlılığını bir ay boyunca meydanlarda gösterdi. O günlerden Kırklareli'nden bazı kesitler ve tüm Türkiye'den kesitler fotoğraflanıp İstasyon Caddesi’ndeki sergide sunuluyor. Bunları görmek lazım. Bizler de partimizin bazı değişik yerlerinde sergileyeceğiz. Anadolu Ajansı bu süreci çok güzel fotoğraflayıp vatandaşlarla paylaştı. Darbeler her zaman milli iradeye, milletin bayrağına ve devletine kast etmiştir. Darbeler ülkeyi her zaman geriye götürmüştür. Ülkemizden darbenin yapılabilme ihtimalini kaldırmak için meydanlara çıktık. Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırmasıyla, milletimiz meydanlara çıktı. Sahip çıkılan şey bayrağımızdı. Bu darbe sadece hükümetimize karşı yapılmadı. Bu devletin ve milletin bütünlüğüne karşı yapıldı. Bu darbe başarısızlıkla sonuçlandı. Bu sürecin milletin hafızasında kalması gerekir. Tarihe not düşmek açısından bu sergi son derece önemlidir. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin darbe girişimi ile zor bir sürece girdiğini ancak halkın iradesi ile bunu geride bıraktığını vurgulayan Minsolmaz, demokrasiye, bayrağına, devletine sahip çıkan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Minsolmaz, Türk milletinin mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek, "Hepimizin tanık olduğu bu darbe girişimini bizden sonraki nesillere anlatmamız lazım. Allah bir daha bu ülkeye darbe göstermesin. Bir daha darbe yapabileceği ihtimali olmasın. Her zaman biz bu iradeyi ve bu dirayeti gösterelim. Aynı bayrağın altında, aynı vatanın içerisinde tek devlet ve tek millet olarak huzurlu yaşamaktan başka gayemiz olmamalı. Bu coğrafyada Türkiye'nin dik olmasına ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Minsolmaz ve ve beraberindekiler, sergiyi gezdi.











AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :