"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisi

"15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisi

Mardin'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerince çekilen fotoğrafların da bulunduğu sergi açıldı

MARDİN (AA) - Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların da bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti Mardin İl Başkanlığınca, 55 fotoğrafın yer aldığı İl Müftülüğü bahçesindeki serginin açılışı Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı'nın katılımıyla, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duayla yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve bir hafta boyunca Mardin'in farklı mekanlarında açık olacak fotoğraf sergisini gezen Vali Yaman ve milletvekilleri fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Halil Yomak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain darbe girişiminin fotoğraflarını sergileyerek fotoğraflarla bu ruhu tekrardan hissetmek istediklerini söyledi.

Yomak, 245 şehidi tekrar hatırlamak ve onlara dualar göndermek istediklerini kaydederek, "15 Temmuz gecesi ben de olayların içerisindeydim. Şu an ben bu fotoğrafları görünce yaşadığım üzüntüyü anlatamıyorum. Bu resimlerin her birinin bir hikayesi ve geçmişi var. Gençlerimizin fotoğraflardaki hallerini görürseniz, bu vatan, bayrak ve din için yapayamacakları bir şey yoktur. Şehit ve gazilerimizi unutmuyoruz. Gazilerimizi tek ziyaret ediyoruz. Bu vesiyle onları tekrar andık burada." dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Timurağaoğlu ise milletin 15 Temmuz ruhunu hiç kaybetmeden devam ettirmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, Mardin'de açılan sergide darbeye karşı yapılan çalışmaların yansımalarını gördüklerini dile getirdi.

Sergide, AA'ya ait fotoğraflar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :