15 Temmuz Kahramanı Şerife Boz  ‘O geceyi’ Anlattı

15 Temmuz Kahramanı Şerife Boz ‘O geceyi’ Anlattı

15 Temmuz hain darbe girişiminden bir gün sonra kullandığı kamyonla Taksim Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbetine mahalleliyi getirerek simgeleşen 4 çocuk annesi Şerife Boz, Konya’yı ziyarete geldi

Bedesten Çarşısı Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek’in girişimleriyle Konya’ya misafir olarak gelen Şerife Boz, gazetemize açıklamalarda bulunarak 15 Temmuz gecesinde ve sonrasındaki duygularını anlattı. Abdullah Dölek’in evinde birçok Konyalı ile buluşan Şerife Boz, içindeki vatan ve millet sevgisini dile getirdi. ‘Anasız babasız yaşanır ama vatansız asla” diyen Boz, 15 Temmuz gecesinde Türkiye’ye bir şey olacak diye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısından hemen sonra 15 Temmuz Köprüsü’ne ailecek gittiklerini söyledi. Türkiye’nin tarihine yüzyılın hainliği olarak gecen gecede yaşadıklarını tek tek dile getiren Boz, “O gece herkesin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne gittiğini gördüm. Daha sonra eşime buraya birçok insanın gittiğini gösterdim. Ellerini dizlerine vurarak gitti. Bende 4 çocuğum 2 torunumu alarak çok yoğun duygularla, ağlayarak ve tekbir getirerek oraya kadar gittim. Sala sesleriyle birlikte herkesin elinde bayraklarla birlikte sanki mahşer yeriymişçesine yürüdüm. Rabbim, o gece herkese bir görev verdi ve bende bu görev alan kullardan biriydim. Bu hain darbe girişimi, Müslümanlara, ümmete ve Türkiye’ye yapıldı. O gece her şeyi göze alarak gittim. Eğer o gece gitmemiş olsaydım vatanıma hainlik etmiş olurdum, uyumazdım. Çünkü Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi herkes yüreğini oraya koyarak gitti. Aynı şekilde bizlerde vatanımızı kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Köprüye giderken içimde zerre kadar korku yoktu ve aklımda hep ‘Ne yapabilirim?’ sorusu vardı. Çocuğumu, torunumu alarak adeta cihada gider gibi duygular içindeydim” şeklinde konuştu.

Araba kullanmayı iyi bildiği söyleyen Şerife Boz, daha önce hafriyat arabası kullanmadığı, fakat o gün onu kullanması gerektiği için direksiyona geçtiğini dile getirdi.

TÜRKİYE’YE O GECEYİ ANLATIYOR

15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyan Şerife Boz, çocuk ve torunlarıyla evden tekbirler getirerek çıktı. Levent'teki evlerinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar yürüyen Boz ailesinin salâvat ve tekbir seslerini duyan komşuları da arkalarından köprüye kadar geldi. O gece sabahın ilk ışıklarına kadar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde darbe girişimine karşı beklediler. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bir yıl boyunca Türkiye’nin birçok ilini gezerek yaşadıklarını anlatan Şerife Boz, ‘O geceyi herkese hissederek anlatıyorum” dedi. 15 Temmuz gecesinin Türk halkı için çok karanlık çok uzun bir gece olduğunu ve asla hafızalardan silinmeyeceğini hatırlatan Şerife Boz, “Demokrasiyi hiçe sayarak devletimizin tanklarını tüfeklerini, jetlerini çalarak bu ülkenin halkına zülüm ettiler. Cumhurbaşkanımızı öldürmeye kalktılar, TBMM’yi bombaladılar, halkımızı bombaladılar. Bu olaylar olurken Mısır’da, Suriye’de olanlar aklıma geliyordu ve aynı bozgunu bizim ülkemize yapıyorlar dedim. Rabbim bu hainlere böyle bir kalkışma yapmalarına izin verdi ki, içimizdeki hainlerin ortaya çıkmasını sağladı” dedi. 

O EKMEKLERİ KAÇ GÜN YİYECEKSİNİZ!

Çocukları ve torunlarıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne giderken çevredeki bazı insanların kendi menfaatleri için davrandıklarını da anlatan Şerife Boz, “O gece bankamatiklerin, fırınların ve marketlerin önü çok kalabalıktı. Ben ağlayarak yanlarına gittim ve ‘O aldığınız ekmekleri kaç gün yiyeceksiniz. Vatanımız elden gidiyor, bırakın o aldıklarınızı’ diyerek feryatta bulundum. Ağlayarak ‘Ekmeksiz yaşanır vatansız yaşayamazsınız’ dedim. Bu sözlerim üzerine vatanına sahip çıkmak için köprüye doğru gidenler oldu. bazıları da ‘Sen hiç bir şey yapamazsın, bizimde elimizden bir şey gelmez diyenler oldu, yine ben bu sözleri söylerken bana gülenler oldu” şeklinde o geceyi anlattı. 

BİR KAMYON ADAM GÖTÜRDÜM

15 Temmuz gecesinin ardından 16 Temmuz’da elimden gelenin daha fazlasını yapmayı amaçladığını söyleyen Şerife Boz, ‘Bir gün sonra 1 kamyon adamı Taksim Meydanı’na götürdüm. Çünkü Türkiye düşerse İslam düşer, Türkiye; İslam’ın son kalesidir. Bu zülüm ümmete yapılmıştır. Rabbim hainlere fırsat vermedi ve inşallah da vermeyecek. Türk milleti olarak elle ele vererek cennet vatanımıza sahip çıkmamız lazım. Onlara hiç fırsat vermememiz lazım. İhanet yapanlara da en ağır cezalar verilmesi lazım. O gece bunları Türkiye’ye ve halkına yapanlar insan olamazlar. Hainlerin yağdırdığı o bombalara ben canlı tanık olarak şahit oldum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TEK VÜCUT OLMALIYIZ!

Türkiye’ye karşı yapılan hain darbe girişimini bir daha yaşanmaması için tavsiyelerde bulunan Şerife Boz, bundan sonraki süreçte sağcısı, solcusu, Alevi, Sünni, Kürt, Türk hep birlikte bu vatana sahip çıkılması gerektiğini söyledi. ‘Tek vücut olmamız gerek’ diye konuşmasına devam eden Boz, “Biz kardeş olarak bu topraklarda yaşadık ve yaşacağız. Vatanımıza sahip çıkmalıyız. Çocuklarımız daha iyi vatan aşkıyla yetiştirmeliyiz. Çalışkan ve uyanık olmalıyız” tavsiyelerinde bulundu.

TARİHİ TESADÜF

Türk tarihindeki birçok kadın kahraman arasında giren ve gönüllerde taht kuran Şerife Boz, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye götürdüğü cephaneliğe çocuğunun battaniyesini örten Şerife Bacı’yla da ilginç tesadüfü ortaya çıktı. Kastamonulu kahraman Şerife Bacı’nın Elif isminde bir kızı olması ve 15 Temmuz kahramanlarından olan Şerife Boz’un da Elif isminde bir kızı bulunuyor. Bu tesadüfü ‘Rabbimin hikmeti’ diyerek yaşlı gözlerle söyleyen Şerife Boz, ‘Allah böyle vatanseverleri milletimizden eksik etmesin’ dedi. Cumhurbaşkanıyla da tanışmaktan büyük onur duyduğunu dile getiren Şerife Boz, Erdoğan’ın kendisini bu cesaretinden dolayı tebrik ettiğini söyledi.

‘KONYA’YI SEVİYORUM’

Konya’ya ziyaret-i sebebini anlatan Şerife Boz, Bedesten Çarşısı Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek’in misafiri olarak geldiğini aktardı. Abdullah Dölek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Ramazan ayında Külliye’de iftar yemeğinde tanıştığını aktaran Boz, “Abdullah Dölek ile aynı masada yemek yedik ve orada cumhurbaşkanımız aracılığıyla tanıştık. Konya’ya daha önce de 2 kez gelmiştim. Konya’nın manevi havasını çok seviyorum ve her fırsatta gelmek istiyorum. Abdullah Dölek kardeşimiz de beni Konya’ya davet etti” şeklinde konuştu. Ahmet Ünver - Servet R. Çolak – Memleket