"15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar'da ve Her Yerde" programı

"15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar'da ve Her Yerde" programı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaman:- "Halkının üzerine ateş açan, tank süren, Meclis'ini bombalayan asker nasıl inanılmazsa, ateşin üzerine yürüyen, tankın altına yatan ve bombalara meydan okuyan millet de inanılmazdır"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Halkının üzerine ateş açan, tank süren, Meclis'ini bombalayan asker nasıl inanılmazsa, ateşin üzerine yürüyen, tankın altına yatan ve bombalara meydan okuyan millet de inanılmazdır." dedi.

Karaman, Üsküdar Belediyesi ve Medeniyet Üniversitesi tarafından Üsküdar Gençlik Merkezi'ne düzenlenen "15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar'da ve Her Yerde" programında davetlilere hitap etti.

15 Temmuz'un bir destan gecesi olduğunu dile getiren Karaman, o gece hainliğin ve kahramanlığın tüm dünyanın gözü önünde cereyan ettiğini söyledi.

Karaman, o geceyi en iyi anlatan kelimenin "inanılmaz" olduğunu belirterek, "Halkının üzerine ateş açan, tank süren, Meclis'ini bombalayan asker nasıl inanılmazsa, ateşin üzerine yürüyen, tankın altına yatan ve bombalara meydan okuyan millet de inanılmazdır. O gece darbe girişimini haber alır almaz tereddütsüz sokağa fırlayanları, dillerinde tekbir kulaklarında sala sesleriyle tankların üstüne yürüyenleri, ilk safta öne atlayıp göz göre göre şehitliğe koşanları, yaralanıp düştüğü halde hastaneye gitmek istemeyenleri çok iyi tanımalıyız." ifadelerini kullandı.

Darbeyi engelleyen halkı "Derin millet" olarak niteleyen Karaman, milletin yine en zor zamanda ortaya çıktığını ve başka hesap yapanların hesabını bozduğunu kaydetti.

Karaman, 15 Temmuz'da darbeciliğin yok edildiğini aktararak, o gece halkın maruz kaldığı saldırının çok iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15 Temmuz'un siyasi tarihe kazınan ve asla silinmeyecek bir zaman olduğunu belirterek, herkesin 15 Temmuz'a ilişkin bir düşüncesi olduğunu söyledi.

Üsküdarlıların 15 Temmuz hakkındaki düşüncelerinin biraz daha farklı olduğunu anlatan Türkmen, "15 Temmuz'un merkezi ve kalbi Üsküdar olmuştur. En çetin çatışmalar, en kalleş tuzaklar Üsküdar'da kurulmaya çalışıldı. O hainler en ağır darbeyi yine Üsküdar'da almıştır. Bunu aziz milletimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde başardık." dedi.

Türkmen, 15 Temmuz'un birçok mecrada masaya yatırıldığını anımsatarak, "15 Temmuz, bir kahramanlık destanıdır. Bir demokrasi destanıdır. Hepsi doğrudur. 15 Temmuz aslında bunların da ötesinde aslında bir iman destanıdır. Öyle bir iman ve inanç ki insanlar ne olduğunu ve nereye gittiklerini düşünmeden, ayakkabı bile giymeden kendilerini birden sokağa atıyorlarsa, Cumhurbaşkanımızın çağrısını bile beklemeden evinden çıkıyorsa bunun izahı gerçekten çok zor. Bunu anlatmaya sayısız program da yetmez." ifadelerini kullandı.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise 15 Temmuz'un bugüne kadar yaşanmış en hain kalkışma olduğunu dile getirerek, bunun tarihte eşi ve benzeri bulunmadığını söyledi.

Güler, darbeler ve kalkışmaların genelde ülkelerin zayıf oldukları dönemlerde gerçekleştiğini anımsatarak, "Ancak Türkiye'nin yükselişte olduğu ve zenginliğinin arttığı bir dönemde gerçekleşti. Bu girişimde ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyenlerin parmağının olduğu aşikardır. Türkiye kendi içerisinde büyük bir güç olmasına rağmen bölgesinde de ümit ışığı olmaya başlamıştı. İslam'a 600 yıl bayraktarlık yapmış olan bu milletin evlatları tekrar bu role soyundu. Buna tahammül edemeyenler ve içerideki maşaları millete karşı darbe girişiminde bulundu." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :