15 Temmuz gecesi, tiyatroyla anlatıldı

15 Temmuz gecesi, tiyatroyla anlatıldı

15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneğinin koordinesinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde sahneye taşınan "15 Temmuz: Diriliş" adlı oyunun galası gerçekleştirildi- 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneği Başkanı Hatipoğlu:- "Çıkış gayemiz şu; sayın

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini konu alan "15 Temmuz: Diriliş" adlı tiyatro oyununun galası yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi Derneğinin koordinesinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde sahneye taşınan "15 Temmuz: Diriliş" adlı oyunun Esenler'deki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'ndeki gala gecesinde AA muhabirine bilgi veren dernek başkanı Necmi Hatipoğlu, tiyatro oyununun 15 Temmuz gecesi yaşananları bire bir anlattığını ifade etti.

Oyunun dört kahramanı bulunduğunu aktaran Hatipoğlu, "O kahramanların yaşadıkları o gün yaşananlarla bire bir aynı. O gece başından sonuna ne yaşandı, kısa bir özet bu oyun. O gece sokakta olmayıp, televizyondan olayları izleyenler, bu oyunu izlediklerinde o geceyi bir kere daha yaşayacaklar ve gayemiz de bu." dedi.

Hatipoğlu, dernek üyelerinin büyük çoğunluğunun FETÖ mağduru olduğunu, o gece sokaklarda bulunduklarını ve oyunun sokaktaki vatandaşları anlattığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çıkış gayemiz şu; sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında dedi ki, 'Bu ülkenin sanatçıları, yönetmenleri, yapımcıları neredeler? 15 Temmuz olalı neredeyse bir sene oldu, bir tane sinema filmi yapılmadı, bir tane tiyatro oyunu hazırlanmadı.' O konuşmayı izledikten sonra benim aklımda bu ışık belirdi. Önce bir dernek kurduk, gayemiz de hepimizin ortak değeri olan demokrasiyi özellikle genç nesillere faziletlerini anlatalım. Olmazsa neden olmazımızı anlatalım ve bunu da 15 Temmuz üzerinden anlatalım. Türk insanı o gece çok büyük bir sınav verdi, dünyaya bir kez daha yaptıklarıyla örnek oldu. Sağcısı da solcusu da her kesimden insan o gece sokaktaydı. Hiçbir ayrım gözetmeksizin sahip çıkılan iki tane değer vardı; bir tanesi bayrağımıza sahip çıkmaktı, bir tanesi de devletimize sahip çıkmaktı. Bu ortak değerler bizi bir araya getirdi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak 15 Temmuz gecesini anlattıkları tiyatro oyunlarını, Anadolu'nun farklı yerlerinde sahnelemek istediklerini kaydeden Hatipoğlu, her türlü çağrıya açık olduklarını söyledi.

Kalkışmanın gerçekleştiği gecede meydana gelen olayları farklı bir perspektiften anlatan oyunun senaryosunu Orhan Yılmaz Ertuğrul'un yazarken, Fatih Yemez ise yönetmenliğini üstlendi.

Tek perdelik "15 Temmuz: Diriliş" isimli oyunda, Fatih Yemez, Sezer Yıldırım, Oğuz Tabak, Sedat Erdiş, Fatih Korkmaz, Damla Ergin, Aslı Yavaş, Atakan Kısa, Samet Özcan ve Nigar Bahadırgısı yer aldı.

Oyun, izleyicilerin beğenisini kazandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :