15 Temmuz gazilerine devlet övünç madalyası

15 Temmuz gazilerine devlet övünç madalyası

Sakarya'da, 15 Temmuz gazileri Tarkan Boz ve Muhlis Sefa Bayraktar'a devlet övünç madalyası ve beratı takdim edildi- Vali Ahmet Hamdi Nayir: - "Bu toprakların görmüş olduğu en büyük ihanet 15 Temmuz'da gördük ki bu topraklara sahip çıkma azmimiz ve iradem

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, 15 Temmuz gazileri Tarkan Boz ve Muhlis Sefa Bayraktar'a, devlet övünç madalyası ve beratı takdim edildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen tevcih töreninde konuşan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, şehitlik ve gaziliğin en önemli rütbelerden biri olduğunu söyledi.

Bu topraklar üzerinde hür ve özgür şekilde yaşanmasının, mukaddesat ve namusların korunmasının, minarelerde ezanların okunmasının, gönderlerde bayrakların dalgalanmaya devam etmesinin bir bedeli olduğunu vurgulayan Nayir, "Bütün bunların hepsini, uzun yıllardan beri bu uğurda canlarını veren şehitlerimize ve yine canlarını vermeye hazır olduğunu gösteren gazilerimize borçluyuz." dedi.

Devletin bu büyük rütbeye karşılık devlet övünç madalyası verdiğini dile getiren Nayir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millet olarak bu coğrafyada kalmanın bedelini ağır şekilde ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. Bu toprakların görmüş olduğu en büyük ihanet 15 Temmuz'da gördük ki bu topraklara sahip çıkma azmimiz ve irademiz sürekli yenilenmekte ve devam etmekte. Şehit ve gazilerimizle bunu bir kez daha göstermiş olduk. O akşam sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti, basireti ve ferasetiyle ve onun tam istediği şekilde halkın da sahip çıkmasıyla bu toprakların sahipsiz olmadığı ve milli iradeye sahip çıkıldığı bir kez daha gösterilmiş oldu."

Şehit yakınları ve gazilerin mali, sosyal ve istihdam haklarına yönelik çalışmaların devam ettiğini fakat bunları bu işin karşılığı olarak düşünmediklerinin altını çizen Nayir, "Bu topraklarda kalmanın bedeli olarak bu duyguyu yaşatmak için var gücümüzle yeni yetişen nesle şehitlik ve gazilik makamlarının duygusunu, kıymetini aktarmak durumunda olduğumuzu biliyoruz, gayretimiz de o yönde. Aramızda bulunan gazilerimize ilimiz ve ülkemiz adına şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Vali Nayir, daha sonra 15 Temmuz gazileri Tarkan Boz ve Muhlis Sefa Bayraktar'a, devlet övünç madalyası ve beratını takdim etti.

Kur'an-ı Kerim okunan törene, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, vali yardımcıları Mehmet Fatih Çiçekli ve Abdul Rauf Ulusoy, Garnizon Komutan Vekili Albay Osman Tek, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak, Türkiye Muharip Gazileri Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, kurum temsilcileri ve 15 Temmuz gazilerinin aileleri katıldı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :