15 Temmuz gazilerine Devlet Övünç Madalyası

15 Temmuz gazilerine Devlet Övünç Madalyası

Ankara Valisi Topaca:- "FETÖ'nün ihaneti bizim yaşadığımız en büyük ihanetlerden birisidir"- "Bu devlet, birçoğunu büyük paralar vererek okuttu. Yurt dışlarına gittiler, yurt dışında okudular ama bizim için, milletimiz için, sizin için okumamışlar. Onlar

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, "FETÖ'nün ihaneti bizim yaşadığımız en büyük ihanetlerden birisidir. Bu devlet, birçoğunu büyük paralar vererek okuttu. Yurt dışlarına gittiler, yurt dışında okudular ama bizim için, milletimiz için, sizin için okumamışlar. Onlar kendilerini başka bir gelecek için, başka bir ülkenin amaçları için hazırlamışlar." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Ankara Valiliğince düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Kahramankazan Belediyesinde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Ankara Valisi Topaca, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı geceye değindi. "Bu mücadelenin arkasında yatan temel faktör Allah'a olan inancımız, ona olan itimadımız ve tevekkülümüzdür. O inanç olmasaydı hepimiz savrulur, bu ülkede paramparça olurduk. O inancı korumak, geliştirmek ve çocuklarımıza aktarmak konusunda kararlıyız." diyen Topaca, Türk milletinin rehavete kapılmaması gerektiğini, bu ülkenin benzer ihanetleri birçok defa yaşadığını belirtti.

Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ'nün ihaneti bizim yaşadığımız en büyük ihanetlerden birisidir. Bu devlet, birçoğunu büyük paralar vererek okuttu. Yurt dışlarına gittiler, yurt dışında okudular ama bizim için, milletimiz için, sizin için okumamışlar. Onlar kendilerini başka bir gelecek için, başka bir ülkenin amaçları için hazırlamışlar. 15 Temmuz'da hepimize büyük bir ihanette bulundular. Bunun bedelini ödediler, ödeyecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız 'İnlerine gireceğiz' diyordu ya hakikaten inlerine giriyoruz. En büyüğünden en küçüğüne kadar ihanetin bedelini hepsi tek tek ödeyecek. Ama bunu yaparken de bir taraftan birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirecek tedbirleri alacağız."

Türkiye'nin yıllarca müttefik olduğu bazı ülkelerin sınırda devlet kurmak istediğini ve yeni ihanetlerle karşılaşmamak için milletin birbirine sımsıkı sarılması gerektiğine işaret eden Topaca, "Önümüzdeki günlerde Afrin'e, Münbiç'e ve diğer yerlere devletimiz, uzun vadeli bekası ve devletin selameti için, oraların gerçek sahipleri tarafından yönetilmesi için bir operasyona başlamak üzere. Bu tür operasyonları yaptığımız zaman da tarihte hep ihanetlerle karşılaştık." dedi.

Devlet Övünç Madalyası ve Berat verilen şehit yakınlarını ve gazileri tebrik eden Topaca, "Bu devlete olan borçlarınızı ödediniz. Bu vesileyle bütün şehit yakınlarımıza ve gazilerimize, devletimiz, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Biz sizin hakkınızı ödeyemeyiz." diye konuştu.

- "Vatana canımız feda"

Konuşmaların ardından, Kahramankazan ve Kızılcıhamam ilçelerinden 83 gazi ile 9 şehitin yakınlarına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

15 Temmuz gazisi öğretmen Derya Ovacıklı, madalyasını aldıktan sonra duygularını "Ben şimdiye kadar bütün şehitlerimizin mukaddes emanetleri olan yakınları ve bütün gazilerimiz için diyorum ki 'Vatana, bırakın bacağımızı kolumuzu herhangi bir uzvumuzu, canımız feda.' Her zaman da bu böyle olacak." şeklinde dile getirdi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da törene katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :