15 Temmuz gazileri öğrenciler buluştu

15 Temmuz gazileri öğrenciler buluştu

İBB Halklar İlişkiler Müdürlüğü'nün "Tarih Bilincini Uyandırma Projesi" kapsamında öğrencilerle bir araya gelen 15 Temmuz gazileri, o gece yaşadıklarını paylaştı ve gençlere tavsiyelerde bulundu- Gazi Tarık Solak:- "15 Temmuz söylendiği gibi bir darbe gir

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün, "Tarih Bilincini Uyandırma Projesi" kapsamında 15 Temmuz gazileri, öğrencilerle buluştu.

Şişli Kuştepe Yunus Emre İmam Hatip Lisesi'nde, "Çanakkale'den 15 Temmuz'a, 15 Temmuz'dan Afrin'e" sloganıyla gerçekleşen buluşma, şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Öğrencilerin 15 Temmuz ile ilgili hazırladıkları sinevizyon gösteriminden sonra Çanakkale'de askerlerin giydiği kıyafetlerin benzerleriyle 10 gazi sahneye geldi.

FETÖ darbe girişimine direndikleri sırada yaralanan gazilerinden Tarık Solak, Fuat Yavuz, Yaşar Parlak, Yaşar Koç, Yasin Okutan, Halit Çelik, Yusuf Okutan, Yahya Tezgelen, İmdat Sakarya ve İsmail Çakır, o gecede yaşandıklarını öğrencilerle paylaştı.

- "15 Temmuz Türkiye’nin işgal girişimiydi"

15 Temmuz'da vatanını savunmaya çıkmış insanlar olduklarını aktaran gazi Solak, "Çanakkale'de dedelerimizin son sancağı yere düşürmeden son şehidini verirken bile bayrağını göndere çeken bir neslin torunlarıyız. 15 Temmuz söylendiği gibi bir darbe girişimi değil, aslında Çanakkale'de yapılmak istendiği gibi Türkiye'nin işgal girişimiydi." dedi.

"Türkiye 15 Temmuz'da büyük bir işgalden kurtuldu" diyen Solak, "Dedelerimizin Çanakkale'de yaptığı gibi 15 Temmuz gecesinde insanlar bayrağın yere düşmemesi için müdafaada bulundular. Ben, o gece TRT'nin Harbiye'deki binası önünde üç kurşunla vurularak ağır yaralanan bir kardeşinizim. Kurşunlardan biri karaciğerimde. İşin vahimi ise o gece en yakınlarımdan bir kardeşimi şehit verdim. 15 Temmuz'da yaşananların farklı versiyonları devam ediyor. Afrin'den yapılmak istenenler, devletimiz ve ordumuz geçit vermedi." diye konuştu.

15 Temmuz şehidi Fahrettin Yavuz'un ağabeyi olduğunu dile getiren Fuat Yavuz ise Çanakkale'de savaşan Mehmetçik'in o dönemde giydiği kıyafetlerin benzerlerini giyerek, 103 yıl önce yaşananları bir nebze olsun hatırlatmak istediklerini söyledi.

Harbiye'de en ufak kardeşlerini şehit verdiklerini anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Biz o gece dört kardeş olarak bu vatan için şehit olmak amacıyla en ön saflarda yerimizi aldık. Ama şehitlik bir kardeşimize nasip oldu. Ben kardeşimle gurur duyuyorum. Ne mutlu bize ki Allah bizleri bir şehit ailesi yaptı. Bu millet, vatanı için canlarını feda eden şehitlerini ve fedakarlık yapan gazilerini asla unutmayacak. Onların bıraktığı kutsal mirasa hep sahip çıkacaktır."

Yaşar Parlak ise TRT'nin Harbiye binası önünde 5 kurşunla yaralandığını belirterek, beş kez ameliyat olduğunu ancak tam iyileşmediğini iki adet koltuk değneğiyle hayatını sürdürdüğünü kaydetti.

Hiçbir zaman dert yanmadıkları, içinde bulundukları durumdan şikayet etmediklerini vurgulayan Parlak, "15 Temmuz gecesindeki vatan hainleri bizleri vurduklarını zannediyorlar. Biz vurulduk ama bayrağımız hala göklerde dalgalanıyor. Aslında onlar kendi kendilerini vurdular. Bizim zorumuza giden ise şudur: O vatan hainleri askerimin üniformasını giyerek bize kurşun sıktılar. Bu durum beni kahrediyor. Bizim zorumuza giden, 'askerimiz' dediğimiz kişilerin bizi vurmuş olmasıdır. Ama bu da çok büyük sıkıntı değil. Allah göstermesin, böyle bir gece olursa en önde yine biz olacağız." ifadelerini kullandı.

- "Denediler ama beceremediler"

15 Temmuz'dan önce "Gençlik bitmiş. Bu ülkede bir daha Çanakkale ruhu olmaz" düşüncesine kapıldığını anlatan Parlak, "Ama o gece gördük ki, Çanakkale 57. Alayı'nda çarpışan askerlerimizin hepsi meydanlardaydı sanki. Aynı askerlerimiz Afrin'de de yer aldılar. Göğsümüzü kabartıp, gururumuzu okşadılar." dedi.

Yahya Tezgelen ise Taksim Meydanı'nda vurulduğunu hatırlatarak, hainlerin Çanakkale'de, Gezi'de, 17-25 Aralık'ta 15 Temmuz'da ülkeyi işgal etmeyi denediklerini ancak milletin gösterdiği direnişle karşılaştıklarını ve amaçlarına ulaşmadıklarını söyleyerek "Afrin'de denediler beceremediler. Bundan sonra ne denerlerse denesinler yine beceremeyecekler." dedi.

- "Türk milletinin bileğini bükemediler"

"Türk milleti tek yürek, tek bilek olduk hainlere fırsat vermedik" diyen Yaşar Koç, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da asker üniforması giyen hainlerin olduğunu gördük. O akşam eğer onlar başarsalardı bize çok ağır bedeller ödeteceklerdi. Rabbime şükürler olsun bizler hainleri esir aldık. Artık bedel ödeme sırası onlarda. Çünkü, Türk milletinin bileğini bükemediler. Bizleri bölüp parçalamayacaklar. Geçmişte Çanakkale idi, bugün Afrin yarın başka bir yer olacak. Bu millet tek bilek, tek yürek, bu Çanakkale ruhuyla vatanımıza, milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Şişli Kaymakamı İdris Akbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program gazilere hediye takdimi ve birlikte fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :