"15 Temmuz Gazileri" Adana'da

"15 Temmuz Gazileri" Adana'da

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi darbeci askerlerin halka kurşun sıktığı 15 Temmuz'da gazi olanlar, Adana'da o gecede yaşadıklarını anlattı

ADANA (AA) - Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi darbeci askerlerin halka kurşun sıktığı 15 Temmuz'da yaralanarak gazi olanlar ile şehit düşenlerin yakınları vatandaşlarla buluştu.

Çukurova Genç İşadamları Derneği (GİAD) tarafından kentteki bir restoranda, "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na destek verebilmek için "Biriz, Biziz ve Tek Milletiz" sloganıyla konferans düzenlendi.

15 Temmuz gecesinde gazi ve şehit olanların yakınlarının da katıldığı konferansta, halkın gösterdiği kahramanlıkları ve fedakarlıkları anlatan 9 dakikalık "demokrasi filmi" izletildi, Kur'an-ı Kerim tilavetinde ise şehit yakınları ve gaziler duygu dolu anlar yaşadı. Gaziler bu esnada şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, kalkışmadan ilk haberdar olduğu anda 3 talimat verdiğine dikkati çekerek, çok zor bir gece geçirdiklerini, ülkede yemeden içmeden ödenen vergilerle alınan uçak, top gibi savaş aletleri, ordunun içindeki hainlerin millete çevirdiklerini söyledi.

GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ise darbe girişimi sırasında terörün farklı bir boyutuyla karşı karşıya kalan Türkiye'nin ayağa kalktığını, tankların ve kurşunların önünde durarak kalkışmaya karşı koyduklarını ifade etti.

Darbe girişiminin milletin müdahalesiyle engellendiğini, Ankara'da ve İstanbul'da adeta kıyametin koptuğunu, seçimle gelen Cumhurbaşkanının öldürülmeye çalışıldığını anımsatan Sakarya, "Demokrasimizin, Cumhuriyetin en önemli yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Gazi Meclisi Şehit Meclis yapmaya çalıştılar. Askeri, polisi yine askere kırdırmaya çalıştılar. Vatanına sahip çıkmaya çalışan sivil vatandaşlarımızı öldürüp, şehit ettiler. Ülkemin geçmişini yok edip, geleceğini çalmaya çalıştılar. Ama Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara dökülen milyonlar bu hainlere izin vermedi. Pek çok can kaybettik o gün. Bugün hainleri temizliyor, birlik beraberlik ruhunu güçlendiriyor, daha iyi yarınlar için güçleniyoruz." diye konuştu.

Daha sonra 15 Temmuz gecesinde gazi olan Ayla Aşkın, Safiye Bayat ve Metin Doğan, kalkışma sırasında kardeşi şehit düşen Oğuz Ayanoğlu, Ayla Kasarcı ile eşi Yasin Kasarcı hain kalkışma gecesinde yaşadıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından "demokrasi filmi"nin ilçelerde halka izletileceği LED ekranlı ve özel ses cihazlarıyla donatılan 2 kamyonet, protokol üyelerince uğurlandı. Kamyonetlerin 2 ay süresince ilçeleri dolaşarak vatandaşları bilgilendireceği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :