15 Temmuz Destanı Şiir Ve Kompozisyon Yazma Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu!

15 Temmuz Destanı Şiir Ve Kompozisyon Yazma Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu!

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı Gençlik Kollar tarafından 2017 Ocak ayında düzenlenen “ Gençlerin Gözünden 15 Temmuz Destanı ” konu başlıklı Şiir ve Kompozisyon Yazma Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

AK Parti Akşehir İlçe Başkanlığı Gençlik Kollar tarafından 2017 Ocak ayında düzenlenen “ Gençlerin Gözünden 15 Temmuz Destanı ” konu başlıklı Şiir ve Kompozisyon Yazma Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Gecede, 15 Temmuz Destanı’nı an ve an yaşayan gaziler Sabri Ünal ve Mesut Zeybek o geceyi anlattı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nı müteakip Hafız Ali Özkul tarafından okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda zaman zaman duygu dolu anlar da yaşandı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Akşehir Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı, günün anlam ve önemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

15-temmuz-destani-siir-ve-kompozisyon-yazma-yarismasi-odulleri--(1).jpeg15-temmuz-destani-siir-ve-kompozisyon-yazma-yarismasi-odulleri--(3).jpeg

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İSMAİL KIYICI: “HESABA KATMADIKLARI BİR GENÇLİK VAR”

Hainlerin hesaba katmadıkları bir gençliğin olduğuna dikkat çeken AK Parti Akşehir Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kıyıcı “Malumunuz 1 yıl önce 15 Temmuz’da ülkemizin bekasına, meşru hükümete ve seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yönelik bir darbe girişimi olmuştur. Hesapta onlar bu ülkeyi teslim alacaklar ve istedikleri gibi yönetecekler ama hesap edemedikleri bir şey vardı. Göklerden gelen bir karar vardı. Ve Türk milletinin buna sessiz kalacağını sandılar. Bu nasıl bir ruh hali ki, nasıl bir hainlik ki bu devletin bunlara verdiği maaşla verdiği makamla millete hizmet ettiğini sananlar bu milletin topu tüfeği ve tankıyla tertemiz halkı vurdular. Bu apaçık gözü dönmüşlük, sapıklık ve alabildiğine hainliktir. Ama anlamadıkları ve hiçbir zaman da anlayamayacakları şu var; Bu milletin yeniden Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ruhuyla tekrar destan yazacaklarıydı. Nerde durması gerekli kılınmış ise orada durmaktan ve görevini yerine getirmekten tereddüt dahi etmeyen gençlik olarak dava şuurumuzu her daim diri tutacağız.Unutmayacağız unutturmayacağız. Ben bu vesile ile düzenlediğimiz yarışmaya cesaret göstererek katılım sağlayan gençlerimize teşekkür ediyorum. Artık Yeni Dünya ; envanterlerinde topu, tankı olanların değil,inanan ve o inanca sahip çıkan,beraber olan, birlikte olan,kenetlenen Milletlerin olacaktır.

O karanlık gecenin, o şerrin sonunda tertemiz bir sabaha ve hayra ulaştık. Sezai Karakoç’un dizelerin de dediği gibi;‘’Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır.’’ Bizler Ülkemizin üstünde iştahları kabaranların olduğunu biliyor, fırsat vermemek için; Liderimizin gösterdiği yolda saf tutmaya, bu uğurda gerekirse bu candan geçerek, Ümmetin son kalesini de korumaya devam edeceğiz, her zaman olduğu gibi yine heveslerini kursaklarında bırakacağız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Gençlik Kolları olarak her zaman bizim yanımızda olan desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen İlçe Başkanımız ve Belediye Başkanımıza da bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum.” Dedi.

15-temmuz-destani-siir-ve-kompozisyon-yazma-yarismasi-odulleri--(4).jpeg

İLÇE BAŞKAN A. BAHADIR ÖRS: “MİLLETİMİZ BÜYÜK BİR CESARETLE HAREKET ETTİ”

Ödül Töreninde 15 Temmuz Destanı’na yönelik açıklamalar yapan AK Parti Akşehir İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, “15 Temmuz gecesi bundan 1 yıl önce haince tezgâhlanan ve profesyonelce yönetilen hain işgal girişimi oldu. Maalesef, kendimizden bildiğimiz kendi birbirimizden gördüğümüz o hainler, bizleri hassas noktamızdan yakaladılar. Ama bu millet, milletimiz her zaman olduğu gibi büyük bir basiretle, büyük bir ferasetle ve büyük bir cesaretle Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek hain girişimi tersine çevirdi. Darbeye karşı darbe yaptı.Sayın Cumhurbaşkanımızın 16 Temmuz gecesi o kulaklarımızdan hiçbir zaman gitmeyecek olan halkın gücünün karşısında bir güç tanımıyorum çağrısı ile bizler de Akşehir’de meydanlara koştuk.” dedi.

BAŞKAN ÖRS: “ BU DESTAN DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK NİTELİKTEDİR ”

15 Temmuz 2016’da hain girişimin halkın destanına dönüştüğünü kaydeden Başkan Örs, “Bu hadise Fransız İhtilalı ile kıyaslanıyor.Bununla benzer nokataları olduğu gibi zıtlıkları da mevcuttur.Üstad Rasim Özdenören 15 Temmuz’un Fransız ihtilalından daha ihtişamlı olduğunu belirtiyor. Her ikisi de Devlete karşı yapılan bir işgal girişimiydi. Birisinde monarşi hedef alındı, diğerinde demokrasi hedef alındı. Ve bu anlamda bizim insanımız çağrıya uyarak ezan, vatan ve millet aşkıyla bu hain girişimi tersine çevirdi. Her iki olay da halkın başarısıyla sonuçlandı. 15 Temmuz Destanı, dünyaya örnek olabilecek bir destandır. Çanakkale'den aldığımız ruhla, ecdadımızdan bizlere geçen o kahramanlık genimizle meydanlara inmemiz hain girişimin son bulacağının işareti idi o gece ve böyle de oldu.” sözlerine yer verdi.

BAŞKAN ÖRS: “AKŞEHİR DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI”

Akşehir’in büyük bir aşkla demokrasisine sahip çıktığını dile getiren Başkan Örs, “15 Temmuz 2016 gecesi hain girişimin olduğu sıralarda telefon trafiği yaşandıktan sonra AK Parti Konya İl Başkanlığımızdan gelen haber üzerine harekete geçerek partimizi açtık. Kadın kollarımız ve Gençlik kollarımızla bütün Parti üyelerimizle Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile birlikte meydanlara indik. Tüm Akşehir olarak o gece hiçbir siyasi görüş, farklılık gözetmeksizin kol kola vatan millet ve ezanımız için direndik.Bir ve beraber olduk. Akşehir olarak demokrasimize sahip çıktık.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ÖRS: “KUDÜS’E SAHİP ÇIKALIM”

“İslam Aleminin durumu ortada” diyen Başkan Örs, Kudüs’e işgal girişimleri yapıldığını belirtti. Kudüs İslam alemi için çok önemli diyen Örs, “İlk mescidimiz olan Mescidi Aksa , oraya yapılan işgal girişimi aslında birçok mana ve anlam barındırıyor. Bunu çok iyi anlamak ve olayın arka planını çok iyi okuyabilmek lazım. Oraya yapılan saldırı tüm İslam alemine Müslüman alemine yapılan saldırıdır. 1948 yılından itibaren bunu zaman zaman yapıyorlar. Hepinizin malumu ülkemiz İslam dünyasının umudu. Buradan gidecek bir ses oradan yükselecek bir ses olacak. Buradan yükselen gür ezan sesleri orada engellenmek istenen ezanın desteği olacaktır.İslam Aleminin umudu olduğumuz için bunun bilinci,sorumluluğu ve sırtımızda olan yükünü iliklerimize kadar hissetmeli ve hissettirmeliyiz.” dedi.

 

Konuşmasının ardından yine bir gazi babası olan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya da bir plaket takdim eden İlçe Başkanı Örs “ Başkanımız da bir gazi babası.O gece biz de an ve an başkanımızın oğlu Cihad kardeşimin durumunu takip ettik.Zor bir durum ama bir o kadar da şerefli bir vazife.Başta şahısları olmak üzere tüm ailesine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletirken bu şerefin herkese nasip olmayacağını belirtmek isterim” dedi.

15 TEMMUZ GAZİ BABASI BELEDİYE BAŞKANI

DR. SALİH AKKAYA:“RABBİM, BÖYLE BİR GECE DAHA YAŞATMASIN”

Konuşmasının başında oğlu M. Cihad Akkaya’nın İstanbul’da vurulduğu anı bir kez daha hatırladığı için duygulanan Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “

Benim için sürpriz oldu. Böyle bir plaketten haberim yoktu.İlçe Başkanımıza böyle bir nezaket gösterdiği için teşekkür ediyorum.15 Temmuz 2016 gecesi bizim ve ülkemiz adına zor bir geceydi. Rabbim İnşallah böyle geceler yaşatmasın. Bizim 250 güneşimiz canlarını ortaya koydular ve vatanımızı sabaha ezanlarla, salalarla uyandırdılar. Rabbim onlardan razı olsun ve şehitlerimize rahmet eylesin. Biz de Akşehir’den hiçbir siyasi görüş, farklılık gözetmeksizin hep birlikte kol kola sesimizi haykırdık. Dua ettik, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm ülkemizde tankların, silahların önüne etten duvar ören kardeşlerimizin duacısı olduk. Rabbim, bu vatan bir daha böyle bir gece yaşatmasın” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU!

“Gençlerin Gözünden 15 Temmuz Destanı” adlı şiir ve kompozisyon yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Kompozisyon kategorisinde Ceyda Elmas birinci, Berru Koç ikinci, Şüheda Akça üçüncü oldu. Şiir kategorisinde Alperen Bozkurt birinci, Safura Ceyhan ikinci, Sena Aslanboğa üçüncü olurken Jüri Özel Ödülü ise; Feyzanur Karademir’e verildi. Eserler okunduktan sonra birincilere laptop , ikincilere çeyrek altın ve üçüncülere kol saati takdim edildi.Yarışmacıların eserleri okunurken duygusal anlar yaşandı.

15 TEMMUZ GAZİSİ MESUT ZEYBEK: “VÜCUDUMDAKİ KURŞUNLARI ŞEREF MADALYASI OLARAK TAŞIYORUM”

Aslen Akşehirli olan 15 Temmuz gazilerinden Zeybek o gece Ankara’da Külliye’nin olduğu bölgede gazi olmuştu.Konuşması öncesi o gece yaralanmadan önceki görüntüleri izleten Mesut Zeybek “Bu görüntülerden ve okunan şiirlerden sonra konuşmak çok zor olacak. Çünkü genç kardeşlerimiz o günü gerçekten çok iyi anlatmışlar. Bizim anlatacaklarımıza tercüman olmuşlar. 15 Temmuz 2016 Cuma günü Akşehir’den Ankara’ya yolculuk yaptığını ifade eden Zeybek, Ankara’da anlam verilemeyecek gelişmelerin yaşandığını ifade etti. 28 Şubat tokadını ilk yiyen öğrencilerden birisi olduğunu kaydeden Zeybek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genel Kurmay Başkanlığı önlerinde büyük bir hareketlilik olduğunu bildirdi. Zeybek o anları şöyle anlattı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkın davetiyle sokağa akın eden milletimizle birlikte külliye önünde bulunan tanklara müdahale ettik. O sırada helikopter geldi ve bizleri taradı. 9 yerime isabet aldım. 1 hafta yoğun bakımda tedavi

 

gördüm. 4 kurşun ve 5 şarapnel parçası vücuduma isabet etti. Hala iki kurşun vücudumda duruyor. Onları şeref madalyası olarak taşıyorum. Yoğun bakımdan sonra 45 gün hastanede tedavi gördüm. Allaha şükürler olsun ki okunan ezanlar ve salalarla destan yazarak sabaha ulaştık. Tedavi sürecimden sonra ailemden çok ülkemizin ne durumda olduğunu merak ettim. Haberlerden gazetelerden takip ederek hainlerin bir bir yakalandığını öğrendim. Rabbim bizlere böyle bir kara gece daha yaşatmasın” dedi.

15 TEMMUZ GAZİSİ SABRİ ÜNAL: “ZOR BİR GECEYDİ”

Hain işgal girişiminin olduğu gün tanka kafa tutan ve İstanbul Altunizade’de tankın önüne yatan, 15 Temmuz 2016 gecesinin zor bir gece olduğunu belirten 15 Temmuz Gazisi Sabri Ünal, “15 Temmuz gecesi tankın altında kalarak yaralandım. O hain ellerin tankları üzerimize gelirken hiçbir şeyi düşünmedik. Sadece geride kalacak vatanımızı düşündük. Özellikle gençlerimize tavsiyem; yılmayın, dik durun ve birlik olun. O gece yaşanılanları şehitlerimizi anlatılamayanları dile dökülemeyenleri kaleme alan gençlerimizi tebrik ediyorum. Dereceye giremeyen gençlerimizi de tebrik ediyorum. Çünkü katılmak düşüncelerini aktarmak da büyük bir başarıdır. Ben bizim duygularımızı burada paylaşmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür yarışmaların ülkemizin dört bir köşesinde yapılmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum ” dedi. “Gençlerin Gözünden 15 Temmuz Destanı” isimli Şiir ve Kompozisyon Yazma Yarışması Ödül Töreni 15 Temmuz Gazilerine Plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.