15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bakırköy Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz şehitlerini anma programı düzenlendi- Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız:- "FETÖ’yle ilgili çok önemli soruşturmalar ve davaları neticelendirdik. Büyük ölçüde davalar tamamlandı. FETÖ terör örgütü, Türkiy

İSTANBUL (AA) - Bakırköy Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma töreni düzenlendi.

Atrium Alanı'nda düzenlenen törene, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Erdem Torlak, başsavcıvekilleri, savcılar, hakimler, adliye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından törende İstiklal Marşı okundu, sinevizyondan 15 Temmuz ile ilgili canlandırma videosu izlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar FETÖ terör örgütüyle devlet ve millet olarak çok büyük, eşsiz bir mücadele verildiğini, belirterek, "Bizlerde yargı olarak bu süre içerisinde hem içimizdeki FETÖ’cüleri temizledik, yaralarımızı sarıp, eskisinden çok daha güçlü bir hale geldik. FETÖ’yle ilgili çok önemli soruşturmalar ve davaları neticelendirdik. Büyük ölçüde davalar tamamlandı. FETÖ terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunları çerçevesinde gerekli cezaları almaya başladılar. FETÖ ile mücadelede, 15 Temmuz gecesi ve sonraki zamanda en büyük mücadeleyi bu sırada aramızda da bulunan gizli kahramanlarımız, milletimizin fertleri gerçekleştirmiştir. Milletimiz FETÖ’ye karşı tek vücut olarak tüm dünyaya, kahraman bir millet olduğunu, özgürlüğüne ne kadar bağlı olduğunu göstermiştir." dedi.

Başsavcı Topluyıldız, milletin mücadelesini gören FETÖ, diğer terör örgütleri ve destekçilerinin bundan sonra darbeyi ve benzeri ihaneti akıllarından dahi geçiremeyeceklerini dile getirerek, "Rabbim bizi milletimize hizmetkar olmaktan geri bırakmasın. Ve milletimize şehit ve gazilerimize layık kılsın. Aziz milletimizin istikbal ve istiklali için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Canlarını siper eden kahraman gazilerimize sağlıklı güzel ömürler diliyorum. 15 Temmuz ihanetini unutmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun, devletimiz ve milletimiz var olsun. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

Törende konuşan Bakırköy Adliyesi’nde görevli gazi Mehmet Sazak, 15 Temmuz’da hain darbe kalkışmasını duyduktan sonra harekete geçtiğini, Taksim’e doğru yürüdüğünü, yanlarından geçen araçlarda yaralılar görmeye başladığını, TRT binası önüne gittiklerini ve silah seslerinin yoğunlaştığını anlattı.

Gazi Sazak, ayağından ve boğazından kan aktığını, yaralılara yardım ettiğini, hainlerle mücadele etmeye devam ettiğini ifade ederek, "Gururluyum, onurluyum. Arkadaşları ambulansa bindirdim, ben 4. ambulansa bindim. Hastaneye yattım, iki gün sonra çıktım. 3 ay evde tedavi gördüm. Şarapnel parçaları bacağıma ve boğazıma gelmişti. Çoğu kişi şehit oldu, yaralandı. Kimse ölümü düşünmedi. Aklımızda vatan bayrak vardı. Korkmadık, korkmayacağız." ifadelerini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :