15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen anma etkinliği çerçevesinde Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın öncülüğünde yürüyüş yapıldı- Etkinlikte Yunus Emre Enstitüsünün mehter takımı da performans sergiledi

ANKARA (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Japonya'nın başkenti Tokyo'da anma etkinliği yapıldı.

Tokyo Yunus Emre Enstitüsünden (YEE) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlikle kahraman gazi ve şehitler minnetle anıldı.

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve eşi İnci Mercan'ın öncülük ettiği yürüyüşle başlayan anma etkinliğinde, Japonca ve Türkçe "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" pankartları taşındı.

Yürüyüş esnasında Tokyo ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları ve Japonlardan oluşan YEE Mehter Takımı'nın sergilediği performans Japon vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Etkinliğin sonunda basına ve vatandaşlara "15 Temmuz" ile ilgili bilgi veren Büyükelçi Mercan, şunları kaydetti:

"Japonya'da vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Çok sıcak bir hava olmasına rağmen ne mutlu bizlere ki binlerce Japon dostlarımız da bizi bu önemli günümüzde yalnız bırakmadı."

Anma etkinliğine çok sayıda Türk ve Japon vatandaşı katıldı.

Büyükelçilik geçen hafta boyunca da 15 Temmuz'u anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi düzenlemişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :