15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçiliğinde anma etkinliği düzenledi

ANKARA (AA) - Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, elçilik çalışanları ve yabancı konuklar katıldı.

Büyükelçi Torunlar, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un, Türkiye'deki cumhuriyet tarihinin "en kanlı terör eylemi" olduğunu söyledi.

FETÖ'nün riyakarlık, gizlilik ve ketumiyet üzerine kurulu yeni nesil bir terör örgütü olduğunu belirten Torunlar, FETÖ mensuplarının yıllarca devletin önemli kurumlarına sızmaları için yönlendirildiklerini anlattı.

Torunlar, FETÖ'cü teröristlerin sokaklara dökülen sivilleri ve girişime katılmayı reddeden silah arkadaşlarını, masum askeri personeli ve hatta komutanlarını öldürdüklerini, TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi önemli yerleri bombaladığını anımsattı. Torunlar, son 2 yılda demokrasinin kuralları ve hukuk devleti içerisinde kalınarak yapılan idari ve adli çalışmalar neticesinde FETÖ'nün devlet kurumlarından büyük oradan temizlendiğini dile getirdi.

Hindistan'daki duruma da değinen Torunlar, FETÖ'nün bu ülkedeki uzantılarının 2016 öncesinde olduğu gibi rahat hareket edemediklerine dikkati çekti. Torunlar, 2 ülke arasındaki yakın temas ve bu çerçevede sürdürülen dayanışmanın neticesi olarak henüz istenilen noktaya ulaşılamasa da Hindistan makamlarının Türkiye ile iş birliğinden memnun olduğunu vurguladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :