15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İstanbul Valisi Şahin:- "Bir yıl önce bu millet İstanbul'da, Ankara'da, Malatya'da, ülkenin her köşesinde bir destan yazdı. Bu destan milli iradeye sahip çıkma, milletin geleceğine, istiklaline ve değerlerine sahip çıkma mücadelesiydi. O gün biz bu millet

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bir yıl önce bu millet İstanbul'da, Ankara'da, Malatya'da, ülkenin her köşesinde bir destan yazdı. Bu destan milli iradeye sahip çıkma, milletin geleceğine, istiklaline ve değerlerine sahip çıkma mücadelesiydi. O gün biz bu millete ait olmanın gururunu bir kere daha yaşadık." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde düzenlenen anma programında konuşan Vali Şahin, bir yıl önce bu saatlerde İstanbul ve ülkenin diğer şehirlerinde toprağa düşen, canını feda eden tüm şehitleri rahmetle andı.

Gazileri minnet ve şükranla anan Şahin, tedavisi süren yaralılara da Allah'tan şifa dileyerek, şunları kaydetti:

"Bir yıl önce bu millet İstanbul'da, Ankara'da, Malatya'da, ülkenin her köşesinde bir destan yazdı. Bu destan milli iradeye sahip çıkma, milletin geleceğine, istiklaline ve değerlerine sahip çıkma mücadelesiydi. O gün biz bu millete ait olmanın gururunu bir kere daha yaşadık. Biz hep ecdadımızın kahramanlıklarıyla övünüyorduk, hep onların hatıralarını ve destanlarını anlatarak bir milli bilinç ve milli benlik oluşturmaya çalışıyorduk. Ama gördük ki, bu millet tarihinde değil aynı zamanda gününde de büyük bir millet. İnşallah gelecekte de büyük bir millet. O gün biz büyük bir millet olduğumuzu sadece dostlarımıza değil, bu topraklarda gözü olan, bu milletle ezeli ve ebedi hesabı olanlara da göstermiş olduk."

Bu milletin dünyada çok az millete nasip olan bir kahramanlık örneği sergilediğini vurgulayan Şahin, bu millete şükran borçlu olunduğunu söyledi.

Vali Şahin, "Milletimizle övünüyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün İstanbul'u yönetme sorumluluğunda olan insanlar olarak tabi ki sokaklardaydık, bu bizim görevimizdi. Ama milletimiz bizden daha önce sokaktaydı, daha ileri ve ön safhadaydı. Kimse yanındaki, sağındaki, solundakinden görev beklemeden hemen öne atılmıştır. Cumhurbaşkanımızın, liderimizin, tek bir çağrısıyla bu millet sokaklara çıktı, göğsünü, tanklara, uçaklara, helikopterlere ve mermilere siper etti." şeklinde konuştu.

15 Temmuz'da milletin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ülkeyi yönetenlerle tam bir koordinasyon içerisinde hareket ettiğini hatırlatan Şahin, o meşum geceyi, badireyi, sıkıntılı anları kolaylıkla savmasını bildiğini söyledi.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cenab-ı Hakk'tan niyazımız bir daha bu millete böyle günler göstermesin. Bir daha bizi böyle sıkıntılı konularla imtihan etmesin. İnşallah bu millet bu imtihanlarla nasıl çıkacağını da göstermiş oldu. Bize bundan sonra düşen önemli şey; kardeşliğimizi, dostluğumuzu, arkadaşlığımızı daha çok pekiştirmektir. Hangi kökenden, inançtan, siyasi düşünceden olursak olalım, ortak paydamız, bu vatan, bu bayrak ve bu millettir, bu milletin geçmişi, geleceği ve değerleridir."

Vali Şahin, konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasındaki 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :