15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Milli Savunma Bakanı Işık:- "Şu ana kadar 9 binin üzerinde bu hain terör örgütüyle irtibatlı veya iltisaklı olduğunu değerlendirdiğimiz kişinin Silahlı Kuvvetlerle ilişiğini kestik. İnşallah Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bu hain terör örgütüyle irtib

KAHRAMANKAZAN (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Şu ana kadar 9 binin üzerinde bu hain terör örgütüyle irtibatlı veya iltisaklı olduğunu değerlendirdiğimiz kişinin Silahlı Kuvvetlerle ilişiğini kestik. İnşallah Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bu hain terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı bir tek kişi kalmayıncaya kadar bu temizliği, mücadeleyi sürdüreceğiz." dedi.

Işık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kahramankazan kent meydanındaki konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında İzmit'te olduğunu anlatan Işık, "Televizyonlara şöyle bir baktım, tanklar Boğaz Köprüsü'ne doğru çıkıyor. Bu çağda tankla, topla, helikopterle, uçakla hükümet devirmek, darbe yapmak, yönetime el koymak gibi bir çılgınlığı kim aklına getirir, böyle bir şey nasıl mümkün olur diye düşünürken ilk aklıma gelen 'Kesinlikle bu bir FETÖ ihanet girişimidir' diye düşünmek oldu." diye konuştu.

Bu hainlerin milletin temiz duygularını kullanarak insanları 40 yıldır dinle kandırdığını ifade eden Bakan Işık, bunu "alçaklığın en alçak şekli" olarak nitelendirdi.

Işık, hain darbe girişiminin olduğu gece Türkiye'nin istiklal ve istikbaline kastedildiğini belirterek, "Allah'a hamdolsun ki 15 Temmuz'da başımızda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız vardı." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile sabaha kadar hain darbe girişiminin akamete uğratılması için çalıştıklarını ifade eden Işık, 15 Temmuz gecesi kulaklarının en fazla Kahramankazan'da olduğunu aktardı. Girişimin merkez üssünün Akıncı'daki üs komutanlığı olduğunu, hainlerin Akıncı'da toplandığını hatırlatan Işık, "Biz de sabaha kadar Akıncı Üssü ile irtibat halinde olduk ama o darbeci hainlerle değil, Akıncı Üssü'nde çalışan sivil işçilerle ve alt rütbeli askerlerle devamlı iletişim halindeydik." ifadesini kullandı.

Uçakların, helikopterlerin hareketlerini anbean takip ettiklerini, gerekli çalışmalarını bu bilgilerle yerine getirdiklerini belirten Işık, Kazanlıların kahramanlıklarına da şahitlik ettiklerini söyledi.

"15 Temmuz gecesi sabaha kadar tek bir dakika durmadan hain darbe nasıl akamete uğratırız onun gayreti içinde olduk." diyen Işık, halkın meydanları doldurmasının darbecilerin moralini çökerttiğini anlattı.

Herkese şükran borçlu olduklarını ifade eden Işık, "Sokağa çıkan, o gün 'Ben de vatanım, istiklalim, istikbalim, ezanım, bayrağım, ülkem, milletim, milletimin geleceği, devletim için ben de buradayım, ben de varım' diyen herbirinize şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Sabaha karşı girişimin akamete uğratıldığını dile getiren Işık, hain darbe girişimi sırasında şehit olanlara rahmet, gazi olanlara şifa diledi.

Hain darbe girişiminin sabahını "Türkiye'nin en aydınlık sabahı" olarak nitelendiren Bakan Işık, "Çünkü gece boyu bir istiklal mücadelesi verildi, bir Çanakkale, Kurtuluş Savaşı gibi bir destansı mücadele verildi." ifadesini kullandı.

- "Genelkurmay koridorlarında olanları bilmesek..."

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından birilerinin Akıncı'dan kaçmaya çalıştığına işaret eden Işık, Casa uçaklarıyla, helikopterlerle kaçmaya çalışanların pistlere ateş açılarak engellendiğini anlattı.

Hainlerin şu anda adalete hesap verdiğini dile getiren Bakan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"Bazıları şu anda mahkeme salonlarını tiyatro sahnesine dönüştürmeye çalışıyor. Birileri tiyatroda gibi rol yapıyor, 'Darbe olmuş, hiç haberimiz yok'. O gece yaşananları bilmesek, o Genelkurmay koridorlarında olanları bilmesek, o Akıncı üssünde hangi hainin kiminle iş birliği yaptığını, kimin kiminle sabaha kadar çay içtiğini, kimin kiminle kol kola gezdiğini bilmesek biz de bunlara inanacağız. Bunlar belli ki hala bir yerlerden ümit bekliyorlar ama onların umutlarının boşa çıkması yakındır. Onların özellikle bütün umutlarının sönmesi yakındır.

Adalet işliyor, adalet çarkı belki biraz ağır döner ama mutlaka hak yerini bulur. Mutlaka bu hainler hak ettikleri cezayı alır. Bunların tiyatro yapmalarına kesinlikle itibar etmeyin, üzülmeyin de. Onlar bilerek milletin moralini bozmaya çalışıyor ama bilesiniz ki bunların umdukları dağlara kar yağacak, bunlar hak ettikleri cezaları alacaklar. Savcılarımız, hakimlerimiz bütün güvenlik ve adalet mekanizmamız 15 Temmuz gecesinde ne oldu, kim kiminle hareket etti, kim ihanet etti, kim hainlerle iş birliği yaptı, kim bu ihanete karşı durdu, bunları tek tek çıkarıyor ve çıkarmaya devam edecek. Bu konuda kim ihanet ettiyse eninde sonunda bu ortaya çıkacak ve yargı önünde hesabını verecek."

Hainlerin gereken cezayı alması için Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerine düşen her görevi yaptığını dile getiren Işık, "Hep birlikte bu hainlerin hak ettikleri cezaları alması için, bu hainlerle iş birliği yapan tüm işbirlikçilerin ortaya çıkarılması için, o gece bu hainlere bu cesareti veren iç ve dış mihrakların teker teker tespit edilip gerekenin yapılması için mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi.

- FETÖ ile mücadele

Hain darbe girişiminin hemen ardından bir daha Türkiye'de böyle bir girişim yaşanmaması, hiç kimsenin milletin silahını, kurşununu millete döndürmemesi için gece gündüz çalıştıklarını belirten Işık, "Bir taraftan da bu hainlerin TSK'dan tamamen temizlenip atılması için gereken mücadeleyi verdik. Şu ana kadar 9 binin üzerinde bu hain terör örgütüyle irtibatlı veya iltisaklı olduğunu değerlendirdiğimiz kişinin Silahlı Kuvvetlerle ilişiğini kestik. İnşallah Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bu hain terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı bir tek kişi kalmayıncaya kadar bu temizliği, mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu millete, tarihimize karşı bir görevimiz olarak en küçük bir tereddüt göstermeden büyük kararlılıkla yapacağız ve sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin üzerindeki tüm gereksiz yükleri aldıklarına vurgu yapan Işık, yapılan reformlara ilişkin bilgi verdi.

Bakan Işık, konuşması öncesinde ise Milli Egemenlik Parkı'ndan Kent Meydanına yapılan yürüyüşe katıldı. Işık, elinde Türk Bayrağı ile kortejde yürüdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :