15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programları düzenlendi- Büyükelçi Kılıç:- "15 Temmuz darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kötü terör saldırısıydı. Darbeciler, Türk ordusunun en ölümcül araç v

WASHINGTON (AA) - Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için anma töreni düzenlendi.

Törene ABD'li yetkililer ve yabancı misyon temsilcileriyle ABD'deki Türk vatandaşları katıldı.

15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hain darbe girişiminin yaşandığı geceyi anlatan görüntüler seyredildi.

Törende konuşan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, halkın 15 Temmuz'da ülkedeki demokratik kurumlar ve anayasal düzeni savunmak için kahramanca hareket ettiğini söyledi.

Halkın siyasi ve ideolojik farklılıklarını bir kenara bırakarak demokrasiyi savunmak üzere sokağa çıktığını hatırlatan Kılıç, "15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kötü terör saldırısıydı. Darbeciler Türk ordusunun en ölümcül araç ve silahlarını o gece sokağa çıkan masum sivillere doğrultmakta tereddüt etmedi." dedi.

Kılıç, dünyada çok az ulusun tarihinde, demokrasisine yönelik bu tür doğrudan ve şiddetli bir tehditle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İktidar ve muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ve medya kurumları dahil tüm Türk ulusu bu hain kalkışmaya karşı durdu. Farklı siyasi düşüncelere sahip insanlar kendilerini, haydut tanklar ve hain askerlerin mermilerinin önüne attı."

Darbe girişiminin atlatıldığını ancak FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü kaydeden Kılıç, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in hala ABD'de özgürce yaşadığına ve Amerikan medyasına mülakatlar vermeye devam ettiğine dikkati çekti.

Kılıç, FETÖ elebaşının Amerikan medyasınca "Pensilvanya'da yaşayan masum bir imam" olarak tanıtıldığını ve FETÖ mensuplarının aktif şekilde ABD Kongresinde Amerikan politikasını etkilemeye çalıştıklarını vurguladı.

Ülkedeki Türklere seslenen Kılıç, Türkiye'de yaşanan hadisenin siyasi bir mücadele değil, doğrudan Türk demokrasisini hedef alan bir terör eylemi olduğunu Amerikan kamuoyuna anlatmayı sürdürmeleri gerektiğini belirtti.

Amerika'daki Türk toplumuna FETÖ ile mücadeleye verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eden Kılıç, "Bizi birbirimize düşürmeye, aramıza fitne ve fesat sokmaya çalışan ihanet şebekelerinin melce bulmasına asla izin vermeyip, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmeyi sürdüreceğinize olan inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :