15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AMMAN (AA) - Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, ülkede geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti...

AMMAN (AA) - Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, ülkede geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve demokrasisi için bir güç ve sebat sınavı olduğunu, bu sınavın da başarıyla sonuçlanmasından gurur duyduğunu belirtti.

Karagöz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ürdün'ün başkenti Amman'daki büyükelçilik binasında yabancı medya mensupları için basın toplantısı düzenledi. Karagöz, toplantıda, darbe girişiminin halk nezdinde "üzücü ve şok edici" bir olay olduğunu halkın, şu ana kadar bu elim olayın etkisinden kurtulmaya çalıştığını ifade etti.

Başarısız darbe girişiminin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olduğunu vurgulayan Karagöz, yıllardır devleti ele geçirmek için çalışan örgütün acı bir darbe aldığını belirtti.

FETÖ üyelerinin tıpkı bir virüs gibi devletin damarlarına sızdığını dile getiren Karagöz, "Fetullah Gülen onlarca yıldır müritlerini emniyet, yargı, silahlı kuvvetler gibi devletin kritik yerlerine yerleştirmiş." dedi.

Darbe girişimi sanıklarına karşı 23 ilde yürütülen 78 davanın bulunduğunu aktaran Karagöz, ülke genelindeki olağanüstü hal uygulamasının da vatandaşların günlük yaşamına yönelik değil "darbe girişimiyle" ilgili olduğunu hatırlattı.

Devletin, ülkedeki özgürlükler ile güvenliği sağlama konusunda dengeyi korumaya çalıştığını dile getiren Karagöz, yargılanan her kişinin kanunlar çerçevesinde kendini savunma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de 2 milyondan fazla devlet memuru bulunduğunu ve bunların yaklaşık yüzde 3-4'ünün FETÖ üyesi olduğunun değerlendirildiğini ifade eden Karagöz, devletin aynı anda PKK, PYD ve DEAŞ gibi birçok terör örgütü ile mücadele ettiğini ve FETÖ'nün de bunlardan daha az tehlikeli olmadığını belirtti.

Karagöz, uluslararası toplumun darbe girişimi ve FETÖ karşısındaki tutumu konusunda hayal kırıklığı yaşadıklarını vurgulayarak, başarısız darbe girişiminin ardından bazı ülkelerin devlet ve cumhurbaşkanlarının Türkiye ile dayanışma örneği sergilediğini ancak, batıdaki müttefiklerin ise bu konuda geç kaldıklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :