15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aydın'da "15 Temmuz Halk Koşusu" düzenlendi

AYDIN (AA) - Aydın'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında halk koşusu yapıldı.

Kentte düzenlenen "15 Temmuz Halk Koşusu", İzmir Bulvarı'ndan başladı.

Katılımcılar, Adnan Menderes Bulvarı üzerinden Atatürk Kent Meydanı'na kadar 2 kilometre koştu. Bazı yarışmacılar, sıcak hava nedeniyle koşuyu güçlükle tamamladı.

Yarışmada, erkeklerde Seyfettin Eyüpcan Kızılırmak, kadınlarda ise Esra Emre birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara madalya ve hediyelerini, Vali Yavuz Selim Köşger verdi.

Köşger, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin, dünya tarihinde görülen en hain kalkışmalardan biri olduğunu söyledi.

Türk halkının, darbe girişimini kahramanca püskürttüğünü dile getiren Köşger, şunları kaydetti:

"Bu, milletin evlatlarının çıplak bedenleriyle, çıplak elleriyle tankın, topun, helikopterin önüne geçtiği ve savuşturduğu bir darbedir. Bu, destansı bir mücadeledir, destansı bir hadisedir. Unutulmaması, unutturulmaması gerekir. Gelecek kuşaklara öneminin anlatılması ve yaşatılması gereken bir hadisedir ki ülkemiz bu darbeyi bir daha yaşamasın, bu şuur gençlerimizde devam etsin. O maksatla bugün bir spor yarışması düzenlendi."

Aydın halkını, 15 Temmuz'da aynı ruh ve bilinçle meydanlara çıkmaya davet eden Köşger, "Allah’ın izniyle her türlü hileye, hurdaya, oyuna, desiseye karşı millet olarak tek yürek olmaya, tek yumruk olmaya, bütün gücümüzle bütün kurulan oyunları bozmaya muktediriz. Bunu 15 Temmuz'da da haykıralım istiyorum." diye konuştu.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :