15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız:-"15 Temmuz günü devletimiz, milleti ve kurumlarıyla önemli bir sınavı başarıyla vermiştir"-"15 Temmuz alışılagelmiş türden bir askeri kalkışma değildi"-"Elbette her şey o geceyle bitmedi. Bu travma ile sonuçlarının h

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü dolayısıyla şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Büyükelçilik personelleri ve Bağdat'ta bulunan Türkmen parti ve STK temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, "15 Temmuz günü devletimiz, milleti ve kurumlarıyla önemli bir sınavı başarıyla vermiştir. O gün Türkiye'mizin yiğit halkı meydanlara ay yıldızlı bayrağını eline alarak çıkmış, gözlerini kırpmadan şehadet yolunda ilerlemiştir." dedi.

"O gün, milletin meclisine uçaklarla saldırmaktan geri durmayacak derecede korkaklık ve hainlik sergileyen sapkınlara, hak ettikleri cevabı yine milletimiz vermiştir." diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu cevap, meclisimizin kürsüsünün arkasında yazan, ulu önder Atatürk’ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözlerinin tezahürüdür. Millet, hakimiyetin kime ait olduğunu kahramanca, korkak ve hainlere göstermiştir."

Yıldız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kutsal üniforması içine gizlenerek hainlik yapan ve silah arkadaşlarını vahşice katleden azınlığın dışında kalan kahraman asker ve polislerin o gün halkla el ele vererek, hainliğe asilce son verdiğini söyledi. Yıldız, "Her iki tarafımda duran değerli mesai arkadaşlarımın mensup oldukları kurumlarımız ve onların fedakar mensupları olmasaydı, bugün burada bu töreni yapıyor olamazdık." diye konuştu.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Türkiye'miz, anayasamızda belirtildiği gibi sosyal, yani toplumuyla bütünleşen, laik, her türlü fikre ve inanca saygı gösteren, halk hakimiyetine dayalı bir hukuk devletidir. 15 Temmuz günü devletimiz, milleti ve kurumlarıyla önemli bir sınavı başarıyla vermiştir. 15 Temmuz alışılagelmiş türden bir askeri kalkışma değildi elbette. Henüz o gece dahi, şeytani düşüncelerin mimarı Fetullah Gülen ile müritlerinin bu kanlı teşebbüsün arkasında oldukları açıktı. Bu sapkın müritler Meclisimize, Cumhurbaşkanlığımıza, Genelkurmay Başkanlığımıza, terörle mücadelenin odağı Milli İstihbarat Teşkilatımıza ve Özel Harekat Daire Başkanlığımıza saldırdı. Ruhlarını sattıkları şeytan, beyinlerini öyle yıkamıştı ki, bu müritler kendi içinden çıktığı milletin nelere kadir olduğunu unutmuşlardı. İşte bu en büyük hataları oldu. Zira Çanakkale’de, Kut’ta, Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs’ta destanlar yaratmış olan bu milletin o gece de bir destan yaratabileceğine ihtimal veremediler."

Yıldız, "Elbette her şey o geceyle bitmedi. Bu travma ile sonuçlarının halen üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. Her şey affedilebilir ancak vatana ihanet asla affedilemez." ifadelerini kullandı.

Darbe sorumlularının hak ettikleri cezaya sadece insanların vicdanında değil, hukuk önünde de çarptırılması gerektiğini aktaran Yıldız, Türkiye'nin FETÖ'yle hukukun üstünlüğü, ahlak ve demokrasi çerçevesinde mücadeleye kararlı olduğunun altını çizdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :