15. Tarım Fuarı'nı 304 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

15. Tarım Fuarı'nı 304 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Fuara bu yıl 304 bin 527 kişi katıldı. Rekor kırmayı başardık. Her gün 60 bin kişi fuarı ziyaret etti.

51 ülkeden 2 bin 184 yabancı ziyaretçi geldi. Bu sayının yüzde 40'ını ise farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımız oluşturdu” dedi.

21-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören 15. Konya Tarım Fuarı sona erdi. Almanya ve İtalya'dan sonra yapılan, dünyanın 3. Türkiye'nin ise en büyük fuarı olan Konya Uluslararası Fuar Merkezi (TÜYAP)'a bu yıl ziyaretçi akını yaşandı. 66 bin metrekarelik kapalı, 24 bin metrekarelik açık alan olmak üzere toplam 90 bin metrekarelik sergileme alanında 15 ülkeden 1180 marka, 400 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleştirilen tarım fuarında rekor kırıldı. Fuarın kapanış programında konuşan Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, stant sahiplerinin büyük çoğunluğunun fuardan fazlası ile memnun kaldığını dile getirdi. Konya Tarım Fuarının Konya'nın en büyük organizasyonu olduğunu belirten Öztürk, “7-17 Aralık günleri arasında düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine yerli ve yabancı toplam 80 bin turist katılıyor” dedi. 

KONYA İSMİNİ DUYURDU

Fuar vesilesi ile otel ve restoranların dolduğunu söyleyen Öztürk, 5 günlük süreç içerisinde esnafın yüzünün  güldüğünü de hatırlattı. Fuarda emeği geçenlere teşekkür eden Öztürk, şunları kaydetti: “Konya Uluslararası Fuar Merkezi (TÜYAP),  Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Çok zor 60 bin insanı 8-10 saat içinde sistemin içine almak ve ihtiyaçlarını karşılamak. Tarım fuarı, artık Konya'nın önemli bir değeri. Bu değere, herkesin sahip çıkması lazım. Fuar, dünya çapında Konya'nın ismini duyurdu.” Ülkenin zor günlerden geçtiğini kaydeden Öztürk, tarım fuarı ile Konya'nın ve Türkiye'nin gücünü bir kez daha gösterdiğini belirtti. Öztürk, “Üzerimizde büyük oyunlar oynanıyor. Ekonomik ve siyasal anlamda ambargolar uygulanmaya çalışılıyor. Yaşanan böylesine zor günlerde bile ekonomik olarak kalkınmaya ve gelişmeye ne kadar önem verdiğimizi gösterdik. Mutluyuz” şeklinde konuştu. Ferit Hepokur-Memleket