15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı devam ediyor

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı devam ediyor

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı üçüncü gününde çeşitli etkinliklerle devam ediyor

İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı, CNR Expo'da devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu fuar, katılımcı firmalar ile alım heyetlerini ve yatırımcıları buluşturmasının yanında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 

Fuarda 100'ü aşkın ülkeden gelen ziyaretçiler, 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda, savunma sanayisinden toplu taşıma sistemlerine, turizmden makine endüstrisine, bilgi teknolojilerinden tekstile, gıdadan inşaata kadar geniş bir yelpazedeki yaklaşık 1.000 katılımcı firmanın ürünlerini ve çalışmalarını inceleme ve işbirlikleri geliştirme imkanı buluyor. 

İnsansız hava araçlarının, en son teknoloji ile üretilen savunma sanayi ürünlerinin, yerli yarış otomobili ve teknolojik yeniliklerin sergilendiği High-Tech Port, fuarın en çok ilgi çeken bölümlerinden olurken, ziyaretçilerin teknolojik ürünlerle fotoğraf çekme yarışına girmeleri renkli görüntülere sahne oldu. 

Fuarda gerçekleştirilen ülke sunumları, farklı coğrafyalardan katılımcıların kültürel aktiviteleri, yöresel kıyafetleri ve ürünleriyle beğeni toplarken, yatırım ve ticaret fırsatları da ziyaretçi iş adamlarına aktarıldı.

Katılımcı firmalar arasında fuar süresince ve gün boyunca çok sayıda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilirken, bu görüşmelerin sayısında ve sürelerinde önceki fuarlara oranla artış yaşandığı gözlendi. 

 

- AA arşivlik eserleriyle ilgi çekiyor 

 

Fuarın, Global İletişim Ortağı olan Anadolu Ajansı standında ise kurumun hayata geçirdiği finans ve enerji terminallerinin yanı sıra son dönemde hız kazanan yurt dışı yapılanması tanıtıldı. İşbirliği görüşmelerinin de yapıldığı AA standında kurumun Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yayımladığı Mısır, Gazze ve Suriye'de yaşananlara dair arşiv değeri taşıyan "AA Oradaydı" kitap serisi ve yıllıkları ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca ve Arnavutça olmak üzere 8 ayrı dilde yayın yapan AA'nın standına, özellikle fuara katılan yabancı misafirlerin özel ilgi gösterdiği görülürken, AA'nın global habercilik atılımlarından duyulan memnuniyet dile getirildi.

 

- Cuma namazında 3 dilde hutbe okundu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan fuarın üçüncü gününde, ilk olarak MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Satınalma Müdürleri Endeksi'nin (SAMEKS) kasım ayı sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında açıkladı. 15. MÜSİAD Uluslararası Fuar etkinlikleri "High Tech Port CEO Forum" ile devam etti. 

Fuar alanında ayrılan yaklaşık 4 bin kişilik özel bölümde cuma namazı da kılındı. MÜSİAD üyesi Gazi Mısırlı'nın kıldırdığı cuma namazında, İslam dünyasından ve farklı ülkelerinden çok sayıda katılımcının yer almasından dolayı cuma hutbesi Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak üç dilde okundu. Hutbede İslam ülkeleri ve müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin artırılmasına yönelik mesajlara yer verildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı