15 Eylül Dünya Temizlik Günü

15 Eylül Dünya Temizlik Günü

Tekirdağ'da çocuklar, aileleriyle çöp topladı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte çocuklar, aileleriyle çöp topladı.

Sahil dolgu alanda toplanan çocuklarla aileleri, ellerine aldıkları faraş ve süpürgelerle 2 saat boyunca temizlik yaptı.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da etkinliğe katıldı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Berkay Çakır, yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın, Türkiye'nin Avrupa'ya bakan yüzü olduğunu söyledi.

Süleymanpaşa'nın mutlu ve temiz insanların kenti olduğunu belirten Çakır, "Böyle önemli bir günde farkındalık oluşturmak için bu etkinliği düzenledik. Çocuklarımıza çevre bilinci ve kültürü aşılamak istiyoruz. Çevreyi temizlemenin en kolay yolu kirletmemektir. Gelecek nesillerimize daha temiz çevre bırakmak için bilinçli olmalıyız. Daha temiz bir Süleymanpaşa için çöplerimizi toplayalım." dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da böyle anlamlı bir etkinlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Aygun, temiz gelecek için herkesin dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Bir ortama girdiğimizde, pikniğe gittiğimizde yediğimiz yiyeceklerin çöplerini gerekli yerlere bırakmalıyız. İlk olarak biz kendi evimizin önünün süpürmeliyiz ki sonra diğerleri de temizlesin. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmamız gerekiyor. Atalarımız bizlere güzel bir ülke bırakmış, biz de gelecek nesillere bunu en güzel şekilde aktarmalıyız." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :