142 bin yaprak sarması 2 saatte tüketildi

142 bin yaprak sarması 2 saatte tüketildi

Tokat 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası kapsamında, 60 kadının kent merkezi nüfusu göz önüne alınarak 1 haftada yaptığı 142 bin 724 yaprak sarması vatandaşlara ikram edildi

TOKAT (AA) - Tokat 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası kapsamında, 60 kadının yaklaşık 1 haftadır günde 4 saat çalışarak yaptığı 142 bin 724 yaprak sarması vatandaşlara dağıtıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Tokat Valiliği, Belediye, Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen Tokat 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası, törenle başladı.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, şampiyona kapsamında kadınların 1 haftadır kente has yaprak sarması yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Tokat'ın nüfusu kadar da Tokat'ın güzel dolmasını ön plana çıkaralım dedik. Tokat'ımızın nüfusu 143 bin 724. Bin eksik yapılmış. 143 bin 724'e tamamlayalım. Dolmalarımızı pişirip tüm Tokat'ımıza da ikram edelim istedik. 10 gün önce basın toplantısı ile tanıttık. 1 haftadır kadınlarımız dolma sardı. Ben de hayatımda ilk kez dolma sardım. Kazana ilk ben dolma attım" dedi.

Başkan Eroğlu, Doğu'da görev yapan güvenlik güçlerine de yaprak sarması göndereceklerini aktardı.

Daha sonra yaprak sarması dolu kazanlar, protokol üyeleri tarafından açılarak tadına bakıldı. Görevlilerce taşınarak hazırlanan çadırda vatandaşlara ikram edilen yaprak sarmaları yaklaşık 2 saatte tüketildi.

İlk gününde Tokat Kebabı yarışması yapılan etkinliğe Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :