14 Şubat'ta "14 mutlu aşk şarkısı"

14 Şubat'ta "14 mutlu aşk şarkısı"

Opera sanatçısı Hakan Aysev ve piyanist Anjelika Akbar, Sevgililer Günü'nde 14 mutlu aşk şarkısıyla başkentli sanatseverlerle buluştu

ANKARA (AA) - Opera sanatçısı Hakan Aysev ve piyanist Anjelika Akbar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Ankaralı sanatseverlere "Mutlu Aşk Şarkıları" isimli konser verdi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki konserde, opera sanatçısı Hakan Aysev'e dünyaca ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar eşlik etti. 14 mutlu aşk şarkısının seslendirildiği konsere, Ankaralı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü Azeri şarkı "Laçin"in seslendirildiği konserde, "Papatya" isimli tango dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Aysev, "Vatan aşkı en büyük aşklardandır ve bizim milletimiz için de çok önemlidir. Her gün şehitler veriyoruz. Üzüntü içindeyiz" diyerek, şehitler anısına, Akbar'ın uyarlamasıyla "Çanakkale Türküsü"nü söyledi.

Konserde, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin bitmesini temenni eden sanatçılar, Akbar'ın Kosova'da yaşanan savaş sırasında bestelediği, Enver Aysever'in sözlerini yazdığı "İçimde Çiçeklenen" eserini Rusça ve Türkçe seslendirdi.

"Gözleri Aşka Gülen" isimli Türk Sanat Müziği şarkısıyla konser finali yapan sanatçılar, izleyicilerin isteği üzerine eseri ikinci kez seslendirmek için sahneye çıktı ve ayakta alkışlandı.

-"Mutlu Aşk Şarkıları" albümü çıkıyor

Hakan Aysev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayran olduğu bir piyanist ve 20 yıllık arkadaşı Anjelika Akbar ile aynı sahneyi paylaşmanın kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Akbar ile uzun zamandır birlikte çalışmak istediğini vurgulayan Aysev, "Nihayet bir şeyler yapalım dedik. 'Mutlu aşk şarkıları' yapmaya karar verdik. Araştırmaya başladık ama çok zorlandık. Çünkü hep mutsuz aşk şarkıları yapılmış. Biz de farklı dillerde geniş bir araştırmayla mutlu aşk şarkılarını bulduk" diye konuştu.

"Mutlu Aşk Şarkıları" ismiyle devam eden konserlerinin bu ay çıkacak aynı isimli albümle taçlanacağını ifade eden Aysev, "En büyük şansımız Anjelika Akbar'ın 'Tamam, şarkı yoksa ben bestelerim' demesi oldu" dedi.

Albümde dokuz eserin yer aldığını anlatan Akbar da üç eserin kendisine ait, diğerlerinin ise uyarlama olduğu bilgisini verdi.

"Çanakkale Türküsü'nü yeniden uyarlayarak albüme dahil ettik ve konserlerimizde de söylüyoruz. Sadece sevginin dallarını ele almak gerekirse, memleket aşkı çok önemli bir aşktır" diyen Akbar, sevginin geniş ve büyük bir duygu olduğunu bildirdi.

Anjelika Akbar, albümde tangodan, ilahiye, İtalyanca şarkılardan türkülere her türlü eseri seslendirdiklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :