14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

Gaziantep'te meslekte 50'nci yılını dolduran doktorlara plaket verildi- Vali Yerlikaya:"Gaziantep nüfusunun yüzde 17'sini Suriyeliler oluşturuyor"- İl Sağlık Müdürü Yazı:"14 Mart 1914'de İstanbul'u işgal etmeye çalışanlara karşı tıbbiye öğrencilerinin baş

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzenlendi.

Valilik ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Kalbimiz Sizinle Atıyor" adlı programda konuşan Vali Ali Yerlikaya, Ankara'daki terör saldırısına değinerek, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün hedef alındığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin şu anda mükemmel bir uyumla terörle mücadele ettiğini vurgulayan Yerlikaya, komşu ülke Suriye'nin Türkiye'nin menfaatlerine aykırı, dış politikaya uygun olmayan bir dayatmayı ve terörü araç edinerek kullanmak istediğini ifade etti.

Kentte ön kayıtlı olan 350 bin Suriyeli misafirin olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Kamplarda rıza için çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Üniversite, kamu, aile hekimlerimiz ve 112 acil serviste çalışan kısaca bütün sağlık çalışanlarımız, yani 17 bin 288 kişilik dev sağlık ailesinin Tıp Bayramı kutlu olsun. Saldırıda hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Sağlık çalışanları bazen saldırılara da uğruyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Bir sağlık çalışanı ulvi görevi yaparken ceza kuralları dışında kim ne yapıyorsa derhal tutuklanacaktır' dedi. Bunun da müjdesini veriyorum."

Gaziantep'in ekonomide, sanayide, üretimde ve teşebbüs ruhunda hep ilk 5'te olan bir kent olduğunu dile getiren Ali Yerlikaya, kentin 1 milyon 931 bin nüfusa ulaştığını, bir yıl önceki nüfusa göre 43 bin artış yaşandığını bildirdi.

Kentte yaşayan Suriyelilere ilişkin bilgilendirmede de bulunan Yerlikaya, "Gaziantep nüfusunun yüzde 17'sini Suriyeliler oluşturuyor. Gaziantep'te Suriyelilerin suça karışma oranı yüzde 3,4'tür. Bu suçları incelediğimiz zaman bu oranın yarısından fazlasının kendi aralarında işledikleri suç olduğu ortaya çıkıyor. Aslında şehir içerisinde bir şehir daha var. Ceza kuralları bizim için de Suriyeli için de geçerli. Suriyelilerin suça karışma oranına sahip olan il Gaziantep'tir" ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ise 14 Mart Tıp Bayramı'nın, tıp öğrencilerinin işgale başkaldırışı olduğunu ve 97'nci yıl dönümünde olunduğunu aktardı.
Hekimler ve sağlık çalışanlarının insan sağlığının önemini en iyi bilen insanlar olduğuna işaret eden Yazı, "bir insanın canını kurtarmanın, bütün insanlığın canını kurtarmak" olduğunu iyi bildiklerini dile getirdi.
Ankara'da yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar için derin üzüntü içinde olduklarını anlatan Sadettin Yazı, şunları kaydetti:
"14 Mart 1914'de İstanbul'u işgal etmeye çalışanlara karşı tıbbiye öğrencilerinin başlattığı mücadele ruhu devam edecektir. Terörün huzurumuzu kaçırmasına izin vermeyeceğiz. Şifa veren eller olmaktan her zaman onur duyduk. Sağlık çalışanları olarak terör olaylarında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Tüm tıp camiasının bayramını kutluyorum. Türkiyemize başsağlığı diliyorum."
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.
Konuşmaların ardından meslekte 50'nci yılını dolduran hekimlere plaket verildi.

14 Mart Tıp Bayramı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :