14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen:- "Kalplerimizin Afrin'de attığı bu önemli günlerde, kahraman askerlerimizin yaralarını saran, hayatlarını kurtaran, vatanperver tıp ordumuzun kıymetli neferleri başta olmak üzere tüm hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Rektör Gönen, mesajında, 99 yıl önce bugün, vatanperver tıbbiyelilerin işgal altındaki İstanbul’da yurt savunmasına geçtiğini ve yaktıkları istiklal meşalesiyle Milli Mücadele’nin öncülerinden olduklarını hatırlatarak, 14 Mart 1919’da bu meşaleyi yakan, İstanbul'da ve Anadolu'nun dört bir köşesinde vatan müdafaasına koşan tıbbiyelilerin kutlu hatırasını her yıl 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle andıklarını kaydetti.

İnsanı yaşatmayı, daha nitelikli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı amaç edinen, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına bu onurlu ve kutsal mesleği her koşulda büyük özveriyle yerine getiren Türk hekimlerinin millet için iftihar kaynağı olduğuna işaret eden Gönen, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz, nitelikli eğitim ve yüksek teknoloji olanaklarına sahip Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile geleceğin hekimlerini ve sağlık çalışanlarını yetiştirmekte, Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesiyle ise kentimize ve tüm bölgeye sağlık hizmeti sunmaktadır. İlaveten üniversitemizin alanında uzman hekim öğretim üyelerinin dünyada yankı bulan çalışmalarıyla tıp bilimine yaptıkları katkılardan büyük bir gurur ve mutluluk duymaktayız. Kalplerimizin Afrin'de vatanımızın birliği ve geleceğini güvenceye almak için kahramanca çarpışan evlatlarımızla birlikte attığı bu önemli günlerde, kahraman askerlerimizin yaralarını saran, zor şartlarda zamanla yarışarak askerlerimizin hayatlarını kurtaran, vatanperver hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızdan oluşan tıp ordumuzun kıymetli neferleri başta olmak üzere tüm hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı hepsine teşekkürlerimi iletiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :