14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel:"14 Mart, kutlamanın yanı sıra meslek sorunlarının konuşulmasına vesile olan gündür. Geçmişte hizmeti geçen tüm meslek büyüklerimizi ve 'beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek onlara hak ettikleri değeri verenleri

ANKARA (AA) - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, yayımladığı mesajla 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Demirel, 14 Mart'ı, "kutlamanın yanı sıra meslek sorunlarının konuşulmasına vesile olan gün" şeklinde tanımlayarak, "Geçmişte hizmeti geçen tüm meslek büyüklerimizi ve 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek onlara hak ettikleri değeri verenleri rahmet ve saygıyla anarken bize ait ve bizden olan 14 Mart Tıp Bayramında tüm Türk hekimlerinin bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Ruhsar Demirel, açıklamasına şöyle devam etti:

"14 Mart, 1827'de II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulduğu gündür. 14 Mart, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gündür. Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözlerinin teyidi olan gündür."

14 Mart'ın, tıbbiyelilerin, 1919'da devletine, memleketine ve milletine sahip çıkma adına İstanbul'un işgalini protesto ettiği gün olduğunu aktaran Demirel, şunları kaydetti:

"14 Mart, kutlamanın yanı sıra meslek sorunlarının konuşulmasına vesile olan gündür. Geçmişte hizmeti geçen tüm meslek büyüklerimizi ve 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek onlara hak ettikleri değeri verenleri rahmet ve saygıyla anarken bize ait ve bizden olan 14 Mart Tıp Bayramında tüm Türk hekimlerinin bayramını kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :