13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Festival kapsamında, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından "Hamlet" adlı bale gösterisi sahnelendi

MUĞLA (AA) - 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, "Hamlet" adlı bale gösterisiyle devam etti. 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen, Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediye Başkanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen festival sürüyor.

Festival kapsamında, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından "Hamlet" isimli bale gösterisi sahnelendi. 

Sheakespeare'in oyunundan uyarlanan, Revaz Gabichvadzea'nın bestelediği ve koreograf Nugzar Magalashvili’nin sahneye koyduğu eserde, Danimarka'daki Elenor Sarayı'nda babasının ani ölüm haberini alan Hamlet, bu acının hemen arkasından amcası Cladius’un tahta çıkacağını ve annesi Gertrude ile evlenme kararı aldıklarını duyarak yıkılır. Babasının ölümünün üzerinden daha 40 gün bile geçmeden başlayan düğün hazırlıkları karşısında Hamlet, gördüklerine ve duyduklarına inanamaz. Düğün öncesinde ve sonrasında sergilediği gergin tavırlar amcası Cladius'u sinirlendirmekte ve korkutmakta, annesi Gertrude'yi ise büyük bir huzursuzlukla kıvrandırmaktadır. 

Hamlet, onlara bu ihanetlerini her ne pahasına olursa olsun ödetmeye ant içmiştir. Bu uğurda sevdiklerine ve masum insanlara zarar vermekten çekinmez. 

İki bölümden oluşan ve yaklaşık 1,5 saat süren bale gösterisini bin 500 kişi izledi. Festival, 31 Temmuz ve 1 Ağustos akşamları "Los Vivancos" topluluğu tarafından sahnelenecek bale gösterisiyle sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı