13. Çocuk Filmleri Festivali

13. Çocuk Filmleri Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ve TÜRSAK Vakfı iş birliğinde düzenlenen festival, 29 Kasım-2 Aralık tarihlerinde düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ve TÜRSAK Vakfı iş birliğinde düzenlenen 13. Çocuk Filmleri Festivali, 29 Kasım'da Eskişehir'de başlayacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek festivalde, ödüllü animasyon filmler ücretsiz gösterilecek, çocuklarla atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Sesli Betimleme Derneği ile yapılacak iş birliği çerçevesinde açılışta gösterilecek, Toronto Uluslararası Film Festivali 2015'te En İyi Kısa Animasyon Ödülü'nü kazanan "Deniz Tutkusu" adlı filmi, görme ve işitme engelli çocuklar da izleyebilecek.

Dünya çapında ödül almış 30 filmin Eskişehirli çocuk izleyicilerle buluşacağı festival kapsamında, 29 Kasım'da Gökhan Mutlay, Yarışma Filmleri Ana Jüri Atölyesi düzenleyecek.

Yaşları 7-12 arasında değişen Çocuk Jürisinin, festivalin yarışma bölümündeki filmler arasından "En İyi Film"i belirleyeceği festival, 2 Aralık'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :